decembrie 2, 2022

Proiect de accesare fonduri pentru Parcul Central

Primaria municipiului Zalau va depune la Agentia de Dezvoltare Regionala – NV, pana in 31 martie, planul integrat si patru proiecte de finantare pentru obtinerea de fonduri in scopul reabilitarii Cladirii Transilvania (inclusiv reamenajarea salii mari), amenajarii peisagere a Parcului Central, achizitionare sistem de management al traficului si achizitionarea unui sistem de supraveghere video a spatiilor publice din municipiul Zalau.
“In vederea accesarii de fonduri europene, pe baza strategiei aprobate in 2009, primaria a elaborat un plan integrat de dezvoltare urbana, care poate fi consultat pe site-ul institutiei, www.zalausj.ro. Asteptam intrebarile, propunerile locuitorilor municipiului, referitoare la acest plan”, declara Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.
Programul Operational Regional (POR) este un program prin care orasele pot accesa fonduri in intervalul 2008 – 2013, si are cinci axe de finantare (impartite pe domenii). Axa 1 a POR se refera la imbunatatirea calitatii vietii din orase, prin proiecte ce urmaresc modernizarea infrastructurii urbane, reabilitarea cladirilor de patrimoniu, reamenajarea spatiilor publice, proiecte sociale, si altele.
Pentru a aplica pentru fondurile de pe Axa 1, autoritatile locale trebuie sa elaboreze un plan integrat de dezvoltare urbana, care sa se refere la o zona de actiune urbana (zona geografica in municipiul Zalau, in care sa fie implementate proiectele, si care sa aiba minim 10.000 locuitori). Locuitorii municipiului Zalau pot transmite propunerile si intrebarile lor fata de acest subiect pe adresa rbutcovan@zalausj.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *