noiembrie 29, 2022

Proiect: Autoritatile, obligate sa doteze cladirile publice, garile si pietele cu suporturi pentru biciclete

Astfel, autoritatile publice care nu vor dota cu suporturi pentru biciclete cladirile publice, garile, pietele si alte locuri publice vor risca amenzi de mii de lei, conform unui proiect legislativ inregistrat recent la Parlament si care a primit un raport faborabil in comisiile din Senat.
Proiectul legislativ urmareste obligarea autoritatilor publice sa aloce bani din bugetul propriu pentru dotarea cu suporturi de biciclete a mai multor cladiri si spatii: cladirile de utilitate publica, pietele agroalimentare, targuri, autogari, gari si cladiri istorice.
Detaliile proiectului prevad ca cel putin 10 biciclete ar trebui sa poata fi parcate in astfe de locuri, precum si permiterea montarii de sisteme antifurt.
Autoritatile/institutiile publice care nu vor lua masuri in 6 luni de la intrarea in vigoare, in cazul in care proiectul este adoptat, risca amenzi intre 2.000 si 4.000 de lei.
Documentul a primit un raport favorabil si e propus pentru adoptare la Senat. Camera Deputatilor este for decizional.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *