decembrie 9, 2022

Proiect al Bibliotecii Judetene dedicat Centenarului Romaniei Moderne

Biblioteca judeteana “I.S.Badescu” lanseaza un proiect care este dedicat celebrarii Centenarului Romaniei Moderne. Bibliotecile judetene din Brasov, Caras-Severin, Dolj si cea din Salaj isi propun, in cadrul programului-pilot, constientizarea unui grup de 12 copii si tineri cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani, provenind din medii defavorizate, asupra valorilor si semnificatiilor legate de Primul Razboi Mondial si Marea Unire din 1918. 

rn

 

rn

Participantii vor beneficia de activitati diverse: ateliere interactive, proiectii de film, prezentare de corespondenta, canalizarea unor interviuri pe tema data, prin care alaturi de bibliotecarii specialisti vor invata despre cum pot participa activ la aniversare a 100 de ani de existenta a Romaniei Mari.
Proiectul a pornit de la nevoia de servicii culturale oferite de biblioteci audientei pasive, adica acelor tineri aflati in situatii vulnerabile de risc, cauzate de saracie si a accesului deficitar la cultura.
Prin acest proiect Biblioteca judeteana I.S.Badescu isi propune sa valorifice patrimoniul cultural locsal, sa sustina accesul liber la cultura, sa cinsteasca memoria Unirii din 1918. Proiectul va fi lansat joi, la ora 9.00, la Biblioteca Judeteana I.S.Badescu, Sala Autorilor Salajeni.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *