Programul de guvernare pentru perioada 2009-2012

Noul Guvern isi propune asigurarea stabilitatii economice, protejarea locurilor de munca, metinerea cotei unice de impozitare la 16%, elaborarea bugetului de stat in sistem multianual, continuarea reformei Justitiei, descentralizare, reforma in Educatie si Sanatate, relansarea turismului.
Programul de guvernare PDL-PSD prevede, in capitolul IPiata MunciiI, cresterea salariului minim brut pe economie astfel incat sa atinga 50% din salariul mediu brut pe economie pana la sfarsitul anului 2012, dar si tintirea unui salariu minim brut de 500 euro la data intrarii Romaniei in zona euro. Totodata, in program este prevazuta si o crestere a salariului mediu brut nominal pe economie pana in 2012 cu aproximativ 60%.
Programul prevede ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 5% pentru alimentele de baza, concomitent cu cresterea TVA pentru produsele de lux la 25%, potrivit programului de guvernare al Aliantei PDL-PSD 2009-2012. Cota impozitului pe profit, precum si cota de impozitare directa a veniturilor vor fi mentinute la 16%, iar persoanele cu venituri mici vor primi compensatii si deduceri fiscale, se mentioneaza in programul de guvernare.
De asemenea, programul mai prevede ca impozitele pe cladiri, automobile si ambarcatiuni cu motor peste limitele stabilite de lege vor fi majorate. De asemenea, va fi introdus sistemul forfetar de impozitare pentru anumite activitati si societati.
Programul de guvernare prevede, la capitolul IEducatieI, printre obiective, asigurarea a 6% din PIB pentru acest domeniu, promovarea unui sistem de salarizare bazat pe performanta, precum si descentralizarea invatamantului preuniversitar.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut