Program special la Poștă. Pensiile vor ajunge cu întârziere

Compania Naţională ”Poşta Română” va avea program special de muncă în următoarele două săptămâni, în contextul minivacanței prilejuite de ziua de 1 Mai și sărbătorile pascale. Orarul subunităţilor poştale va fi modificat în perioada 1 mai – 6 mai, anunță reprezentanții companiei, iar distribuirea drepturilor sociale va începe cu data de 2 mai, ceea ce înseamnă că poștașii nu vor apuca să ajungă la toți pensionarii, înainte de Paști.

În data de 1 Mai -Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise. În data de 2 mai, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor funcționa conform programului normal de lucru.

În perioada 3 mai, Vinerea Mare – 6 mai, luni, a doua zi de Paște, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise.

Începând de marți, 7 mai, toate subunităţile poştale îşi vor relua programul normal de lucru.  

“Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora Vinerea Mare (ultima zi de vineri înaintea Paștelui), precum și prima și a doua zi de Paști sunt declarate zile de sărbătoare legală, nelucrătoare, preluate și în Contractul Colectiv de Muncă. Reamintim faptul că Poșta Română este o societate comercială care își desfășoară activitatea în conformitate cu regulile economiei de piață, autofinanțându-se din profitul realizat, fiind, în același timp, unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat, iar angajații săi nu intră în categoria bugetarilor”, spun reprezentanții Companiei Naţionale ”Poşta Română”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *