Program redus si munca neplatita in randul bugetarilor

Program redus si munca neplatita in randul bugetarilor

VOLUNTARIAT LA SPITAL
Angajatii Spitalului Judetean de Urgenta vor avea, in lunile noiembrie si decembrie, salariile diminuate cu 15,5 la suta, asa cum prevede Legea 329/2009, insa nu isi vor putea lua zilele libere fara plata, aferente acestei diminuari. Dupa cum ne-a declarat managerul institutiei, Ioan Muresan, in urma discutiilor purtate de conducere cu sefii de sectie si cu liderii sindicali, s-a ajuns la concluzia ca nu se poate asigura functionarea spitalului numai daca angajatii vor accepta sa lucreze si in zilele in care nu sunt platiti. “Nu avem ce face decat sa apelam la bunavointa lor si sa-i rugam sa vina la serviciu, urmand ca zilele libere sa le dam cand vom putea, in 2010 sau in 2011”, a precizat Ioan Muresan.
Liderul pe Salaj al Sindicatului Sanitas, Chelement Hodis, ne-a declarat ieri ca are semnale ca lucrurile nu vor ramane asa, din informatiile sale Guvernul urmand sa acorde compensatii angajatilor din Sanatate care nu isi pot lua liber, dar li se taie totusi din salariu. “Munca fara plata este impotriva Codului Muncii si impotriva bunului simt”, a mai apreciat liderului sindical, sugerand ca situatia de la Spitalul Judetean are loc si pe fondul reducerii numarului de specialisti din sectii, concomitent cu cresterea personalului auxiliar. (O.M)
LA ISJ SE LUCREAZA PANA LA 14,00
Programul de lucru al angajatilor din Inspectoratul Scolar a fost redus cu doua ore, institutia urmand sa functioneze cu program de la 8,00 la 14,00 pana la sfarsitul anului. Masura a fost luata in virtutea Legii nr.329/2009 (Legea agentiilor), care vizeaza reducerea cu 15,5 la suta a fondului de salarii pe lunile noiembrie si decembrie. (O.M.)
CONCEDIU FORTAT LA PRIMARIA ZALAU
Angajatii Primariei Municipiului Zalau se vor bucura de concediul obligatoriu impus de guvernanti in 27 si 30 noiembrie si in intervalul 28 – 31 decembrie.
In cele doua zile din luna noiembrie, ghiseele Serviciului de Impozite si Taxe vor fi inchise, insa platile se pot efectua la cele patru oficii postale, cu care primaria colaboreaza pe acest tip de serviciu -Oficiul 1 de pe strada Parcului, Oficiul 2 de pe Bulevardul Mihai Viteazul (Astralis), Oficiul 3, pe Bulevardul Mihai Viteazul (nr. 5) si Oficiul 4 de pe strada Dumbrava. In luna decembrie, ghiseele serviciului vor functiona dupa programul normal, dar cu personal redus.
“Serviciile din cadrul Directiei Publice Comunitare pentru Evidenta Persoanelor dar si Centrul de Relatii cu Publicul vor functiona conform pro-gramului normal, dar cu personal redus”, a precizat Manuela Ghiurutan, purtator de cuvant al primariei. (P. M.)

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *