Program nou la testarea pentru redobândirea permisului

Începând cu săptămâna în curs, șoferii care au permisul suspendat și doresc să susțină testarea pentru redobândire se vor putea programa la Serviciului Rutier Sălaj în baza noului program stabilit de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Programările pentru testare se vor putea face în zilele de marți și joi, între orele 8.30-11.30, iar testarea pentru cunoșterea regulilor de circulație (13 din 15) se va desfășura în aceleași zile două zile ale săptămânii de la ora 12.00.

Testarea se va susține la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj- Zalău, str. Tudor Vladimirescu, nr.14.

Cine se poate testa pentru redobândirea permisului

Pentru categoria redobândire permis suspendat chestionarele conţin 15 întrebări, iar cursantul trebuie să răspundă corect la 13 întrebări în 30 de minute.

Șoferii care au rămas fără permis în una dintre următoarele situații trebuie să dea un test grilă: nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, iar prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale; conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune; au făcut un accident soldat cu pagube materiale.

Dacă șoferii nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie la expirarea perioadei de suspendare, termenul va fi prelungit cu încă 30 de zile. Prelungirea se aplică numai o dată, iar la finalul acesteia conducătorul auto îşi recapătă permisul de conducere. Prelungirea de 30 de zile se aplică și dacă conducătorul auto se programează și nu se prezintă la examen.

În cazul unui șofer care a rămas fără permis pentru 30 de zile, redobândirea permisului se face după perioada de suspendare de 15 zile în care conducătorii auto pot circula cu o dovadă.

Cei care doresc să își redobândească permisul mai repede de perioade de 30 de zile, 60 de zile sau 90 de zile se pot înscrie la examen numai după expirarea dovezii de 15 zile.

Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare șoferii care au fost implicați într-un accident rutier şi s-au aflat sub influenţa alcoolului. În aceeași situație sunt și conducătorii auto care nu au oprit la calea ferată sau au acumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.