noiembrie 27, 2022

Prognoza de inflatie scazuta la 3,8% de catre BNR

 

rn

Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR a prezentat vineri, 8 noiembrie 2019, raportul trimestrial asura inflatiei. Astfel ca, Banca Nationala a României (BNR) a scazut la 3,8% prognoza de inflatie pentru finalul acestui an si estimeaza o inflatie de 3,1% pentru finalul anului viitor. In luna august 2019 BNR estima o inflatie de 4,2% pentru finalul acestui an si de 3,4% pentru decembrie 2020.

rn

"PROGNOZA

rn

 Conform BNR, rata anuala a inflatiei este anticipata a se plasa in afara intervalului tintei la finele anului 2019, in principal sub impactul socurilor nevaforabile din prima parte a anului curent, precum scumpirea ampla a carnii de porc datorita PPA, cresterea preurilor produselor din tutun, majorarea tarifelor la anumite servicii de telecomunicaii, scumpirea legumelor, atenuata doar partial de evolutia favorabila din a doua parte a anului. Tot conform BNR. inflatia va reintra si se va mentine in jumatatea superioara a intervalului tintei pe fondul epuizarii efectelor socurilor de oferta din 2019. Determinante pentru tendinta dezinflationista au fost ieftinirile inregistrate pe segmentul legumelor, in contextul materializarii unei recolte favorabile la nivel european.

rn

 

rn

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *