septembrie 23, 2023

Profilul șomerului sălăjean: De la țară, fără studii, peste 30 de ani

0

Rata șomajului înregistrat în luna iulie în Sălaj a fost de 4,89 la sută. De această dată, suntem sub media naționnală, care a fost de 5,5 la sută.

Potrivit datelor oficiale de la AJOFM Sălaj, rata şomajului din luna iulie a fost mai mică cu 0,27 puncte procentuale mai mică decât cea din luna anterioară şi cu 0,71 puncte procentuale mai mare față de luna iulie a anului 2022.

Numărul total de şomeri la finele lunii iulie 2023 a fost de 4.383 persoane. Din totalul şomerilor înregistraţi, doar 699 au fost şomeri indemnizaţi, în timp ce 3.684 de șomeri erau neindemnizați.

Cei mai mulți șomeri, 3.632, sunt din mediul rural, iar 751 de şomeri provin din mediul urban.

Cei mai mulţi dintre ei au vârsta între 40-49 de ani (1.088), urmaţi de cei cu vârsta între 30 şi 39 ani (908), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (298).

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj, reprezentând 44 la sută din total. Şomerii cu nivel de pregătire gimnazial reprezintă 28% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 3%.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut