Profesorii salajeni au boicotat protestul colegilor lor din tara, nu simularea evaluarii nationale

Profesorii salajeni au boicotat protestul colegilor lor din tara, nu simularea evaluarii nationale

Inspectoratul Scolar a constatat ieri ca nimeni nu a boicotat in Salaj evaluarea nationala. Liderul sindical Eusebiu Lehene spune ca cineva a indraznit totusi, dar "s-a rezolvat"

rn

Cum profesorii n-au obtinut nimic la ultima intalnire cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sindicalistii au decis, la nivel national, boicotarea simularii examenului de evaluare nationala, incepute ieri. S-au inscris la protest 1.100 de scoli, niciuna insa din Salaj, semn ca dascalimea salajeana nu vrea sa lupte pentru ceea ce pretind ca este in neregula cu locul lor de munca. Nu sunt de acord ca sunt rusinea Legii salarizarii, in care sunt slab cotati; nu sunt acord ca marirea salariala de la 1 martie sa se lase cu disponibilizari de personal; vor alt mod de calcul pentru sporuri. Dar ce bine ar fi daca ar pica din cer sau daca protestul profesorilor din alte judete ar rezolva problemele, ca ar beneficia si profesorii salajeni.
Legat de protestul sindical initiat de sindicat la nivel national, care prevede boicotarea simularii examenului de evaluare nationala din perioada 5-7 martie si a simulari examenului de bacalaureat national in perioada 19-22 martie, Inspectoratului Scolar Judetean Salaj ne-a informat ieri ca in Salaj nu a avut loc in nici o scoala boicotarea simularii de evaluare nationala la proba de limba romana desfasurata ieri.
Probabil cantitate neglijabila pentru Inspectorat, care sustine ca nu s-a protestat nicaieri, la o clasa de a VIII-a din judet s-a pus totusi in practica protestul de boicotare a simularii evaluarii nationale. Clasa a fost dusa insa pentru simularea examenului de evaluare intr-o alta scoala din apropiere, unde profesorii au fost mai "cuminti", aflam chiar de la liderul sindicatului salajean din invatamant, Eusebiu Lehene.

rn

Sunt si destui profesori spargatori de greva
care sa ajute la mobilizarea zero a sindicalistilor

rn

Liderul msindical Eusebiu Lehene ne-a mai spus ieri ca a avut o intalnire cu toti liderii de sindicat de la unitatile de invatamant din Zalau, pentru o consultare, urmand ca in zilele urmatoare el sa se deplaseze in cateva centre din judet. Dupa cum au fost mobilizati pana acum profesorii sa-si ceara drepturile, poate ca la simularea bacalaureatului se va protesta tot intr-o clasa, dar cel mai probabil in niciuna.
Pare limpede ca nici acesta forma de protest nu va avea succes. Exista in scoli si profesori care nu sunt membri de sindicat, exista directorul care le sta cu sula in coaste, asa ca vor intra la simulare. Apoi, mai multe scoli au profesori suplinitori sau pensionari care trebuie sa fie ascultatori de cei de la conducere daca vor sa mai prinda un post la anul viitor. Acestia nu se vor alatura protestelor si vor sabota demersul colegilor lor sindicalisti in a obtine drepturile si respectul pentru intreaga "breasla".
Au si profesorii soarta lor. Asa cum si-o fac cu manuta lor. Numai de nu le va baga Dumnezeu in straita.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *