Profesorii nu se înghesuie la vaccinare

6
346

Profesorii, categorie prioritară în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-Covid, nu se înghesuie să se imunizeze. În Sălaj, aproximativ un dascăl din doi și-a exprimat această intenție, situație întâlnită și la nivel național.

Prioritari la imunizare sunt angajații din învățământul preșcolar, profesorii care lucrează în mod direct cu elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar care urmează să activeze fizic în școli începând din 8 februarie.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat că programarea cadrelor didactice pentru vaccinarea împotriva coronavirusului o fac unitățile de învățământ angajatoare, adică nu se face individual de către fiecare cadru didactic în parte.

Astfel, deși efortul e unul minim, până în prezent doar 45.06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit datelor centralizate și anunțate vineri de Ministerul Educației. Lucrurile stau puțin altfel în ceea ce privește învățământul universitar. 59,64% din totalul de cadre didactice au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze împotriva covid-19. Un total de 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de a se vaccina.

„Din păcate, este un număr important, cei 51% fie nu doresc să se vaccineze, fie nu au răspuns deloc. Nu avem numărul exact al celor care care au spus explicit că nu doresc să se vaccineze. Va fi o a doua etapă de consultare între 16 ianuarie-1 februarie în care ne propunem să avem un răspuns diferențiat”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Începând din această săptămână, în toate unitățile de învățământ vor fi organizate comunicări online cu cadrele didactice, pentru a le fi furnizate informațiile medicale corecte legate de vaccinarea împotriva covid19.

6 COMENTARII

  1. Anamaria Tempe, informatia exacta este: Profesorii doresc sa se vaccineze in numar mult mai mare decat numarul privind „intentia de vaccinare” (ca altfel n-ar putea incepe scoala pe 8 februarie), dar, din pacate, nu mai sunt locuri / doze, nici in Zalau, nici in Simleu’, ci doar in Cehu’. Asadar, din surse oficiale (v. scolile”), profesorii din Zalau si Simleu’ Silvaniei asteapta ziua de 8 februarie (cand s-a promis un nou numar de doze), cand profesorii vor avea ocazia sa se inscrie pentru vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.