noiembrie 30, 2022

Profesorii nu mai primesc anul acesta banii de carți de la Uniunea Europeana

Trista veste pentru dascalii din Salaj și din toata țara. Anul acesta nu vor mai primi bani pentru materiale didactice, pentru carți de specialitate ori pentru participarea la excursii documentare, programe de formare ori diferite conferințe. Și asta pentru ca reprezentanții Uniunii Europene și-au bagat nasul. Li s-a parut domniilor lor ca Ministerul Educației nu a justificat cum trebuie sumele de bani alocate în anul 2014, an electoral. S-au temut cei de la Bruxelles ca s-au dus banii la partide politice. Nici vorba. Cadrele didactice abia au așteptat sa puna mâna pe cei 150 de euro veniți de la Uniunea Europeana ca sa-și cumpere laptopuri, cosmetice, telefoane mobile, ba chiar și îmbracaminte și încalțaminte. Lasau un leu vânzatorului ca sa scrie pe chitanța Atlas Geografic, în realitate era o pereche de pantofi cu toc ori fara. Și reprezentanții “șmecherilor” de la Bruxelles s-au prins. 

Contactat, Eusebiu Lehene, președintele Ligii Sindicatelor Libere din stop_coloana Învațamânt – Filiala Salaj, a spus ca s-au comstatat unele nereguli în folosirea banilor europeni și alt proiect nu mai este. Adica n-a fost propusa nici o alternativa. Cu timp în urma, înainte de a-și baga codița cei de la UE, reprezentanții Ministerului Educației spuneau ca 2015 este al doilea an consecutiv când vin bani europeni pentru personalul din învațamânt și ca programul se va derula pâna în 2020. N-a fost sa fie așa. O vorba din popor zice “A dat cinstea pe rușine”. Așa o fi! Precizam totuși ca decizia finala pentru folosirea fondurilor europene aparținea cadrelor didactice. Sa înțeleaga fiecare ce vrea.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *