Profesorii intra astazi in greva generala

Profesorii intra astazi in greva generala

Ceilalti bugetari invoca faptul ca nu au avut timp sa pregateasca protestul.
Dintre toti bugetarii care s-au batut cu pumnul in piept ca fac astazi greva generala, doar profesorii au ramas consecventi declaratiilor lor si merg inainte cu protestul anuntat. In ciuda unor voci care sustin ca nici greva din invatamant nu s-ar prea justifica, in conditiile in care profesorii si-au recapatat (cel putin la nivel declarativ) sporurile salariale, liderii sindicali din domeniu sustin ca protestul de azi este cat se poate de intemeiat. “Daca singura problema ar fi cea legata de sporuri, atunci da, greva nu s-ar justifica. Dar noi protestam, de fapt, pentru nerespectarea acordului din 6 mai, adica fata de nerespectarea promisiunilor guvernului de a ne plasa in partea superioara a grilei de salarizare, fata de reducerile de personal, fata de diminuarile salariale care se anunta”, ne-a declarat Eusebiu Lehene, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj. El a precizat ca toti cei aproape 4.500 de membri de sindicat din invatamantul salajean au semnat ca sunt de acord cu greva de astazi, insa a adaugat ca nu exclude posibilitatea sa existe, in localitati mai izolate, scoli in care sa se desfasoare cursuri. “Am fost sunat de profesori care mi-au spus ca ei sunt de acord cu greva, dar nu pot sa le interzica elevilor sa vina la scoala” – a aratat liderul sindical.
Cat despre schimbarea de atitudine a celorlalti bugetari, Eusebiu Lehene ne-a declarat ca “varianta lor oficiala este ca nu au reusit sa parcurga procedurile premergatoare declararii grevei generale, pe cand la noi nu a fost nevoie de asa ceva, intrucat la noi conflictul de munca a fost deschis in luna aprilie, fiind suspendat pana acum ca urmare a acordului din 6 mai”.
Greva de solidaritate
Chiar daca nu fac greva generala, intr-o oarecare masura mai protesteaza, astazi, si alti bugetari. Membrii Sanitas din judet vor recurge, spre exemplu, la o greva de solidaritate cu lucratorii din invatamant. ^Se va purta o banderola alba pe brat, dar nu va fi intrerupta activitatea^, ne-a declarat Chelement Hodis, liderul sindicatului. Hodis a confirmat informatia data de Lehene, potrivit careia motivul pentru care ceilalti bugetari nu fac greva este timpul prea scurt pentru parcurgerea procedurilor premergatoare necesare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *