septembrie 23, 2023

Profesorii din Derşida sunt supăraţi pe incompetenţa noii directoare

0

Dascălii ii cer socoteală inspectorului general Ioan Abrudan pentru numirea unei educatoare fără experienţă la conducerea şcolii din Derşida.

Profesorii de la Şcoala Gimnazială Derşida sunt revoltaţi de numirea Codruţei Chiş, o educatoare de la grădiniţa din localitate, in funcţia de director de şcoală. Potrivit cadrelor didactice din localitate, care vor să-şi păstreze anonimatul, fostei directoare i-a expirat mandatul şi aceasta n-a solitat prelungirea lui. In data de 1 septembrie, in cadrul şedinţei de inceput de an, a fost anunţată, de către inspectorul de sector, numirea in funcţia de director a unei educatoare de la grădiniţa din localitate. Lucrul acesta i-a luat prin surprindere pe dascăli, care susţin că noua directoare nu a predat niciodată la şcoală, ci doar la grădiniţă, n-a fost titulară pe un post de profesor şi are gradul didactic doi. Ei susţin că există in şcoală profesori cu gradul unu şi doi, dar care nu a fost solicitaţi pentru postul de director. Ei se intreabă cum poate un cadru care n-a avut nicio tangenţă cu şcoala să ajungă direct intr-un post de conducere. Noul director are studii superioare de educaţie fizică, specialitate pe care, insă, nu a practicat-o niciun minut, spun profesorii. Ei sunt nemulţumiţi şi de faptul că, mulţi dintre ei, işi vor pierde din ore in favoarea doamnei directoare, care trebuie să aibă o catedră formată din 14 ore. “Ca să nu mai vorbim de faptul că această «profesoară», care nici măcar n-are aptitudini fizice pentru sport, va preda sportul in defavoarea unui profesor cu experienţă”. In această situaţie, dascălii il intreabă pe Inspectorul General dacă este “in interesul invăţămantului să delege o persoană intr-o funcţie de conducere a unei şcoli, fără ca aceasta să aibă habar ce inseamnă să lucrezi intr-o şcoală?”.

Ioan Abrudan – “Decizia imi aparţine”
Ioan Abrudan a confirmat numirea Codruţei Chiş in funcţia de director al Şcolii Gimnazile din Derşida. El precizează că noul director este in funcţie doar pană la data la care va avea loc un concurs, deci postul este unul interimar. Ioan Abrudan a afirmat că s-a consultat cu primarul din localitate şi cu inspectorul şcolar de sector şi au decis că cel mai potrivit om pentru funcţia de director este Codruţa Chiş. Inspectoru General, Ioan Abrudan a motivat că a luat această decizie pentru că persoana in cauză indeplineşte condiţiile pentru a se afla intr-o asemenea funcţie, adică, are gradul doi, iar faptul că este o persoană tanără, a constituit un atu in alegerea ei. “Mi s-a părut o variantă bună, am convenit impreună cu primarul şi inspectorul de sector, decizia imi aparţine”, a spus Ioan Abrudan. Pus in temă in legătură cu nemulţumirile profesorilor din şcoală, Ioan Abrudan spune că aceştia trebuiau să i se adreseze, fiind deschis la discuţii. “Dacă oamenii au argumente, sunt dispus să dau inapoi”, a precizat Inspectorul Şcolar General.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut