ianuarie 29, 2023

Prof. dr. Ioan Puscas si Colectivul sau sunt invitati la Congresul American de Gastroenterologie de la Chicago

Asociatia Americana de Gastroenterologie organizeaza anual in diferite orase din SUA, un congres pe teme digestive si hepatice, consacrat sub numele de “Digestive Disease Week” (DDW). Congresul american este considerat in lumea medicala drept cea mai importanta manifestare stiintifica a anului in acest domeniu.
Un comitet stiintific recunoscut pentru exigenta si rigurozitatea lui, selecteaza numai lucrarile care cuprind contributii originale, lucrari care urmeaza apoi a fi prezentate in cadrul acestei prestigioase manifestari. Colectivul de cercetatori de la C.C.A.M. Simleu Silvaniei, condus de prof.univ.dr.Ioan Puscas, este singurul din gastroenterologia romaneasca acceptat an de an cu lucrari stiintifice.
La acest congres, care in anul acesta se va desfasura la Chicago, in perioada 30 mai – 4 iunie, prof.Puscas impreuna cu colectivul sau este invitat sa prezinte doua lucrari care au fost acceptate, apreciate si elogiate de catre comitetul stiintific american: 1) Mecanismul biochimic prin care unele antibiotice modifica secretia gastrica acida ca si consecintele lor asupra unor afectiuni digestive; 2) Scaderea secretiei gastrice acide produsa de unele medicamente care scad tensiunea arteriala, ca si descoperirea mecanismului farmacologic de actiune a acestor blocanti ai canalelor de calciu, agenti folositi cu mult succes in terapia cardio-vasculara.
Ambele lucrari reprezinta descoperiri medicale prioritare pe plan mondial ale colectivului de la Simleu Silvaniei, ele facand cunoscuta cercetarea medicala din Romania in toate colturile lumii.
Acelasi colectiv de medici si cercetatori salajeni, va fi prezent cu noi descoperiri medicale si la Congresul Mondial de Gastroenterologie, organizat la Londra in toamna acestui an.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut