decembrie 1, 2022

Produsele de Paste, la control

Avand in vedere ca se apropie sarbatorile pascale si pe rafturile magazinelor vom gasi produse specifice, Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor impreuna cu Directia de Sanatate Publica Salaj si Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor vor incepe controalele mixte in unitatile de alimentatie publica si in piete. Potrivit lui Vasile Chindris, Sef Serviciu de Igiena si Sanatate Publica de la DSVSA Salaj, vor fi controlate, in urmatoarea perioada, produsele obtinute direct de la animale (lapte, oua) dar si produsele procesate. Acestea vor fi examinate de personalul DSVSA prin piete si “se vor lua masuri de interzicere a vanzarii acolo unde se va constata ca produsele nu sunt conforme din punct de vedere microbiologic sau chimic, ori ca nu sunt ambalate corespunzator”.
In acelasi timp, inspectorii OPC Salaj vor urmari, potrivit Dorinei Rednic, inspectorul sef adjunct, ambalarea, modul de etichetare si incadrarea in data durabilitatii minimale. “In cadrul acestor controale vom urmari si produsele decorative specifice sarbatorilor, vopselele pentru oua – care trebuie sa fie etichetate, sa aiba aviz sanitar si informatii privind modul de utilizare. Controalele vor fi efectuate in tot judetul”, a precizat Rednic. DSP Salaj va verifica respectarea normelor generale de igiena si sanatate publica, modul de depozitare a alimentelor, etc. in controalele obisnuite pe care le desfasoara in fiecare an in cadrul comisiei mixte.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *