decembrie 9, 2022

Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!

Conducerea și angajații Direcției Agricole Sălaj promovează în aceste zile produsele agroalimentare românești, în cadrul campaniei derulate în toate județele țării de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sub denumirea ”Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

Sâmbătă, 8 octombrie, specialiștii din agricultura sălăjeană s-au aflat în Piața Agroalimentară din Zalău unde au stat de vorbă cu producătorii și clienții, au distribuit pliate de promovare a produselor agroalimentare din fermele sălăjene, au informat producătorii cu privire la programele de sprijin ale Ministerului Agriculturii și i-au îndemnat pe clienți să mănânce sănătos și gustos din producțiile locale.

”În aceste zile, promovăm produsele românești, pentru că avem și o zi națională a produselor agroalimentare românești tocmai pentru a ne susține producătorii locali. Fermierii români au produse de calitate și găsim la ei aproape tot ce avem nevoie pentru traiul de zi cu zi. De la preparate din carne, lapte și produse din lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete sau procesate, băuturi spirtoase și vin, miere – pentru a cărei calitate sălăjenii sunt recunoscuți dincolo de granițele județului, dulcețuri. Găsim în piețe oferte și ne bucură că producțiile agricultorilor noștri au ajuns și în marile lanțuri de magazine. La nivel de județ, am participat de curând și la un eveniment de promovare a produselor de pe Valea Someșului și acest tip de evenimente ar trebui multiplicate. În acest mod, se pot face cunoscuți producătorii locali și produsele lor. Îi invităm pe toți sălăjenii să sprijine agricultura locală și națională consumând produse din fermele românești”, a precizat Silviu Pop, directorul Direcției Agricole pentru Graiul Sălajului.

La București, Ministerul Agriculturii a organizat un târg în curtea instituției unde vizitatorii au fost întâmpinați pe acordurile Ansamblului Jidvei România și au putut să deguste diverse preparate din produse tradiționale. Producătorii sosiți în Capitală din toate colțurile țării au pregătit o ofertă pentru consumatori care a inclus produsele atestate tradițional, produse montane, precum și produse înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic.

„Produsele românești trebuie să ocupe vitrinele magazinelor şi să umple mesele consumatorilor pentru că sunt extraordinar de bune, iar producătorii noștri valoroși ştiu să le pregătească şi o fac cu mult suflet. Noi trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradițiile și să consumăm ceea ce produce pământul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn pe toți să faceţi ca mine: să mâncaţi românește!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, în cadrul evenimentului.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *