Procurorii vor inca 30 de zile de arest pentru primarul din Marca

Procurorii salajeni cer Tribunalului Salaj reținerea preventiva pentru înca 30 de zile a lui Dan Șumalan, primarul PSD-ist al comunei Marca, arestat la începutul lunii. Magistrații se vor pronunța astazi daca primarul din Marca ramâne pentru înca 30 de zile dupa gratii, așa cum cer procurorii. 

Procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj l-au reținut vineri 4 decembrie pe primarul din comuna Marca, Dan Ioan șumalan, pe care l-au prezentat sâmbata, 5 decembrie, Tribunalului Salaj cu propunere de arestare preventiva. Magistrații Tribunalului Salaj au admis cererea procurorilor de arestare preventiva. 
șumalan Dan Ioan, primar al comunei Marca și vicepreședinte al aripii de tineret a PSD (Tineretului Social Democrat Salaj), este acuzat de luare de mita în forma continuata și abuz în serviciu ca infracțiune asimilata infracțiunilor de corupție. În acest caz, procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj și din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Salaj și Timiș au facut în 24 noiembrie patru percheziții care au vizat sedii de instituții și domicilii ale persoanelor fizice. Dan Șumalan este acuzat ca a încheiat contracte în numele primariei în schimbul unor servicii în interes personal.
Din rechizitoriul Parchetului reiese ca, în calitate de primar al comunei Marca, inculpatul șumalan Dan Ioan a primit foloase pentru sine și pentru membrii familiei sale în valoare de 23.000 lei stop_coloana de la o societate comerciala cu care Primaria Marca a încheiat în perioada 2012 – 2014 un numar de patru contracte de achiziție publica, în valoare totala de 134.515 lei. Foloasele constau în faptul ca societatea comerciala a efectuat în cursul lunii iunie 2013 un foraj pentru un puț situat în curtea tatalui inculpatului, puț la care sunt racordate pentru alimentarea cu apa locuința inculpatului, locuința tatalui acestuia și Casa parohiala Marca.
În iulie 2014, societatea comerciala a mai efectuat un foraj pentru un puț situat pe un teren pe care Dan șumalan are înființata o plantație de catina. Valoarea acestui foraj este în cuantum de 23.000 lei, însa pentru aceasta lucrare societatea comerciala a încasat doar 10.000 lei de la inculpat.  Societatea comerciala a efectuat aceste lucrari la prețuri mult mai mici decât prețurile practicate în mod uzual, datorita faptului ca, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, inculpatul a încredințat în mod direct patru contracte de lucrari acestei societați comerciale. 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *