decembrie 3, 2022

Procurorii sălăjeni sunt in război cu evaziunea fiscală

Un nou caz de evaziune fiscală a fost scos la iveală de procurorii sălăjeni. Pe 23 decembrie, procurorii au trimis în judecată șase persoane acuzate de evaziune fiscală.
Petkes Ferenc este acuzat de săvârsirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, constând în aceea că în calitate de administrator al SC Vipetcon Building SRL, SC Tamara Construct SRL si SC Feri&RekaSRL a înregistrat în contabilitatea acestor societăți comerciale a unui număr de 29 facturi fiscale de cheltuieli ce nu aveau la baza operațiuni economice reale, cauzând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 15.648 lei, reprezentând taxa pe valoare adaugată și impozit pe profit.
Silaghi Erszebet a fost trimisă în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, constând în aceea că în calitate de contabil al SC Vipetcon Building SRL, SC Tamara Construct SRL si SC Feri&RekaSRL, în baza unei rezoluții infracționale unice, a procedat la întocmirea unui număr de 7 facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni economice reale, emise de către SC Tamara Construct SRL si SC Feri&RekaSRL în favoarea SC Vipetcon Building SRL, contribuind astfel la cauzarea de către inculpatul Petkes Ferenc a unui prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 85.997lei.
Bulgariu Gheorghe este acuzat de complicitate la evaziune fiscală pentru că în calitate de administrator de fapt al SC Romserv Activ Tools SRL a emis o factură fiscală ce nu avea la bază operațiuni economice reale în favoarea SC Tamara Construct SRL, contribuind astfel la cauzarea de către inculpatul Petkes Ferenc a unui prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.796 lei.
stop_coloana Iosup Gheorghe a fost trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală, pentru că în calitate de administrator de fapt al SC Meta Frez International SRL a emits o factură fiscală ce nu avea la bază operațiuni economice reale în favoarea SC Feri&Reka Building SRL, contribuind astfel la cauzarea de către inculpatul Petkes Ferenc a unui prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 8.016 lei.
Avram Vasile este și el învinuit de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. În calitate de administrator al SC AWB Euroserv SRL a procedat la emiterea a două facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni economice reale în favoarea SC Feri&Reka Building SRL, contribuind astfel la cauzarea de către inculpatul Petkes Ferenc a unui prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 11.904 lei.
Miron Marius va fi judecat pentru complicitate la evaziune fiscală pentru că în calitate de administrator de fapt al SC Strometal Prest Serv SRL a procedat la emiterea unui număr de trei facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni economice reale în favoarea SC Tamara Cosntruct SRL, contribuind astfel la cauzarea de către inculpatul Petkes Ferenc a unui prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.796 lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *