februarie 9, 2023

Procurorii salajeni au iesit la protest si si-au intrerupt activitatea cu publicul

Incepand de azi isi intrerup activitatea si procurorii DIICOT Salaj

rn

Procurorii salajeni din toate parchetele de pe raza judetului au iesit vineri, 1 martie, in fata institutiilor, unde au protestat timp de 30 de minute impotriva recentei ordonante OUG 7 / 2019 care afecteaza independenta justitiei si o pune sub autoritate politica.
In Zalau protestul a avut loc pe scarile institutiei in care functioneaza DIICOT Salaj, Parchetul Tribunalului Salaj si Parchetul Judecatoriei Zalau.
Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Salaj Salaj, Bogdan Chis, a declarat ca protestul a avut un caracter simbolic, fara scandari sau pancarte, iar activitatea operationala a functionat in parametrii normali, chiar daca in intervalul orar timp 8.00 – 12.00 a fost suspendata activitatea cu publicul, timp in care nu s-au primit audiente.
In continuare, ramane valabila decizia de suspendare a activitatii parchetelor cu publicul in perioada 1 martie – 8 martie, in intervalul orar 08.00 – 12.00, cu exceptia cazurilor urgente la Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj, Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei si Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou.
Procurorii DIICOT Salaj au anuntat inca din 25 februarie ca in perioada 4 – 8 martie isi intrerup activitatea zilnic, intre orele 8.00 si 9.00, si vor solutiona doar urgentele, respectiv cauzele cu arestati sau alte situatii operative ce nu suporta amanare, ne-a transmis seful DIICOT Salaj, Liviu Bubuiug.

rn

Proteste masive ale magistratilor in toata tara,
atat ale judecatorilor, cat si ale procurorilor

rn

Zeci de instante si parchete din tara au protestat masiv impotriva OUG 7, iar magistratii spun ca singura cale este abrogarea ordonantei, cu riscul sa se blocheze total activitatea din justitie.
Judecatorii si procurorii din 21 de judecatorii si tribunale din tara si din peste 30 de parchete au suspendat activitatea, in timp ce magistratii altor instante au recurs la forme de protest precum suspendarea activitatii cu publicul, potrivit datelor transmise de Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor.
Primele proteste fata de Ordonanta de Urgenta care a modificat din nou legile justitiei au fost declansate de magistrati saptamana trecuta si au continuat sa se extinda si dupa anuntul ministrului Justitiei de abrogare a articolului care le permitea si judecatorilor sa fie numiti la conducerea parchetelor.
Instante cu activitate suspendata: Tribunalul Cluj, Tribunalul Maramures, Judecatoriile Dej, Sectorului 2, Cluj, Targoviste, Gherla, Iasi, Slatina, Timisoara, Sibiu, Miercurea Ciuc, Curtea de Apel Constanta, Tribunalul Ialomita, Judecatoria Slobozia, Judecatoria Sectorului 4, Judecatoria Ploiesti, Judecatoria Sectorului 6, Judecatoria Sector 1, Judecatoria Oradea, Tribunalul Bucuresti.
Alte forme de protest in instante: Curtea de Apel Pitesti – suspendarea activitatii cu publicul, Tribunalul Special Mures – banderole si proteste in fata instantei timp de 5 zile, Curtea de Apel Brasov – declansarea procedurii de revocare a Liei Savonea, presedintele CSM, Tribunalul Olt – comunicat de sustinere, Judecatoria Slatina – protest in fata instantei, Judecatoria Arad – comunicat si afisare a deciziei la avizier, Judecatoria Ramnicu Valcea – comunicat si amanare pronuntare hotarari.
Parchete cu activitate suspendata: Parchetul Judecatoriei Constanta, Parchetul Tribunalului si Parchetul Judecatoriei Brasov, Parchetul Judecatoriei Timisoara, Parchetul Judecatoriei Pitesti, Parchetul Tribunalului Arges, Parchetul Tribunalului Mures, Parchetele judecatoriilor sectoarelor 1, 2, 3, 4, 5, 6, Parchetul Tribunalului si Parchetul Judecatoriei Bacau, Parchetul Judecatoriei Cluj, Parchetul Judecatoriei Turda, DIICOT, Parchetul Judecatoriei Tarnaveni, Parchetul Judecatoriei Corabia, Parchetul Tribunalului Constanta, Parchetul Judecatoriei Moinesti, Parchetul Tribunalului si Parchetul Judecatoriei Satu Mare, Parchetul Judecatoriei Carei, Parchetul Judecatoriei Negresti Oas, Parchetul Tribunalului Bucuresti (2 ore pe zi). Activitatea suspendata inseamna ca este suspendata toata activitatea, in afara de urgente.
Parchete cu activitatea judiciara suspendata: Parchetul Tribunalului Harghita, Parchetul Judecatoriilor Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplita.
Activitatea judiciara suspendata inseamna ca procurorii nu participa la sedintele de judecata.
Parchete in care a fost suspendata activitatea cu publicul: Parchetele judecatoriilor Buzau, Roman, Targu Mures, Parchetul Tribunalului si Parchetul Judecatoriei Iasi, Parchetul Tribunalului Bucuresti, Parchetul Judecatoriei Botosani, Parchetul Tribunalului Covasna, Parchetul Tribunalului Braila, Parchetul Judecatoriei insuratei, Parchetul Judecatoriei Baia Mare, Parchetul Judecatoriei Ploiesti, Parchetul Tribunalului si Parchetul Judecatoriei Timis, Parchetul Judecatoriei Onesti, Parchetul Tribunalului Valcea, Parchetul Judecatoriei Avrig, Parchetul Tribunalului Bucuresti, Parchetul Tribunalului Neamt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut