noiembrie 29, 2022

Procurorii nu vor sa se renunte la pensionarea anticipata a magistratilor

Ministerul Justitiei cere Parlamentului sa proroge (amane) pana la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipata a magistratilor, a anuntat, joi, 28 noiembrie 2019, ministrul Catalin Predoiu.
"Ministerul Justitiei cere Parlamentului Romaniei sa proroge pana la 1 ianuarie 2021 prevederile privind schema de pensionare anticipata a magistratilor, trecerea de la completele de 2 la 3 judecatori, trecerea la o scolarizare de la 2 la 4 ani la INM. Cerem Parlamentului sa adopte aceasta prorogare pana la incheierea acestei sesiuni", a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa la sediul MJ.
El a aratat ca, saptamana viitoare, MJ va participa la sedinta Comisiei Juridice din Senat si spera intr-o solutie buna pentru sistemul judiciar.
"Am fundamentat aceasta pozitie atat pe analiza interna la nivelul conducerii ministerului, cat si pe baza consultarilor pe care le-am desfasurat si le desfasuram in continuare cu sistemul judiciar. Ministerul are in aceasta privinta o pozitie comuna cu cea exprimata de CSM care ne-a comunicat si in scris punctul de vedere", a mai spus Predoiu.
El a precizat ca, pana la 31 decembrie, Ministerul Justitiei nu are in perspectiva alta modificare a legilor decat cele trei mentionate, respectiv schema de pensionare anticipata, completele de judecata si Institutul National al Magistraturii.
"Este esential ca Parlamentul sa coopereze loial in aceasta actiune care tine de buna functionare a sistemului judiciar si sa avem pana la 31 decembrie in Monitorul Oficial cele trei modificari cerute si de CSM, atentie! Mai departe, intentia ministerului e sa-si exercite atributiile, respectiv sa faca propuneri legislative in domeniul judiciar", a afirmat Catalin Predoiu.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *