Procurorii au pus mana pe șefii ”inspectorilor” care au băgat spaima in primarii sălăjeni

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au reușit miercuri (25 noiembri) reținerea a încă doi membri ai grupului infracțional care umblau pe la primăriile din Sălaj cu pretenția că sunt “inspectori de integritate” și îi prosteau pe edili să plătească cu bani grei servicii “diverse” care să îi pună la adăpost de acuzații din partea ANI. Cei doi – Catrinoiu Cătălin Petrișor și Boian Vasile Lucian – au fost înaintați ieri Tribunalului cu propunere de arestare preventivă.

Asta după ce, în 19 noiembrie, procurorii i-au reținut pe Ionescu Cătălin Adrian, Glăvan Ioan Matei și Bersu Daniela pentru înșelăciune și constituirea unui grup infracțional organizat, cei trei gorjeni care au și fost arestați în acest caz.
Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în perioada octombrie – noiembrie 2015, Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian și Glăvan Ion Matei, împreună cu Catrinoiu Cătălin Petrișor și Boian Vasile Lucian, au constituit un grup infracțional având ca scop determinarea, prin inducerea în eroare, a unor primari din comunele județului Sălaj să încheie contracte cu societatea comercială ÎProgramul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL”.
Catrinoiu Cătălin Petrișor este cel care administra două firme puse pe “șotii”: “Programul pentru Sporirea Capacității Administrative SRL”, și “Centrul pentru Activitatea Avertizorilor de Integritate”. Acesta trimitea notele telefonice și adresele prin fax la primării și la alte instituții publice înainte să ajungă „experții”, pregătind astfel terenul pentru ca ceilalți inculpați să poată încheia mai ușor contractele frauduloase. Totodată el finanța activitatea celorlalți inculpați, le trimitea planificările unde urmau să se prezinte, le înmâna sau le trimitea prin curier înscrisurile completate. stop_coloana După ce contractele erau semnate de către primari, inculpatul Catrinoiu Cătălin Petrișor era cel care primea contractele în mod direct sau prin poștă.
Boian Vasile Lucian avea rolul de coordonator al grupului, el fiind persoana care în mod direct lua legătura cu Catrinoiu Cătălin Petrișor, primind banii pentru cazarea și transportul celorlalți inculpați, precum și înscrisurile care urmau a fi folosite la săvârșirea faptelor. Boian Vasile Lucian îi însoțea pe ceilalți inculpați în teritoriu, primea planificarea locurilor unde trebuiau să se prezinte de la Catrinoiu Cătălin Petrișor și o distribuia inculpaților Bersu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian și Glăvan Ion Matei. După ce contractele erau semnate, acestea erau preluate de către Boian Vasile Lucian, care ori le trimitea prin poștă lui Catrinoiu Cătălin Petrișor ori i le înmâna personal. Totodată, Boian Vasile Lucian se deplasa personal la primării și, prin inducerea în eroare a reprezentanților primăriilor, încheia contracte cu aceștia.
În 19 noiembrie, Boian Vasile Lucian s-a deplasat la sediile primăriilor Nușfalău, Boghiș, Halmășd, Marca și Ip și a prezentat diverse formulare reprezentanților primăriilor să le semneze, fără a le preciza nimic despre acord.
Ne așteptăm ca cei doi șefi ai falșilor insopectori de integritate să aibă și ei astăzi “statut” de arestați, ca și subalternii lor.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut