noiembrie 27, 2022

Procurorii au finalizat dosarul falșilor inspectori de integritate care au păcălit 23 de primari

Falșii inspectori de integritate care au fraierit 23 de primari din Sălaj au depus ieri, 13 ianuarie, o contestație la măsura luată de Tribunalul Sălaj pe 11 ianuarie de a-i menține în arest la domiciliu.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat dosarul celor cinci impostori, care lăsau se se înțeleagă că acționau în numele Agenției Naționale de Integritate și pretindeau bani determinând primarii sălăjeni să semneze contracte cu firme cu nume asemănătoare ANI.
Judecătorul de cameră preliminară va analiza dosarul, iar dacă acesta va considera că dosarul este complet va dispune judecata pe rol a celor cinci falși inspectori. Judecătorul de cameră preliminară are la dispoziție 60 de zile pentru a decide dacă cei cinci falși inspectori trebuie să fie judecați sau dacă procurorii mai au de adus probe împotriva lor.
Cei cinci șmecheri sunt originari din Gorj. Aceștia sunt Berșu Daniela, Ionescu Cătălin Adrian, Glăvan Ioan Matei, Catrinoiu Cătălin Petrișor și Boian Vasile Lucian.
Judecătorul de caz, Tomșa Claudia, a admis în ședința de luni, 11 ianuarie, cererea formulată de Glăvan Ioan Matei, de a-și schimba domiciliul unde era arestat, conform portalului Tribunalului Sălaj. Dacă până acum Matei locuia într-un imobil din localitatea Valea Mare, numărul 225, din comuna Runcu, județul Gorj, acum Matei va fi arestat la domiciliul din Cluj-Napoca de pe strada Căii Ferate.
Cei cinci gorjeni curajoși într-ale escrocheriei au făcut Sălajul de rușine, dincolo de proba că pot merge foarte departe cu metodele de înșelăciune. Cu documente cu antet asemănător cu cel al Agenției Naționale de Integritate au păcalit 23 primari sălăjeni să încheie cu ei contracte prin care se obligă să le plătească sume consistente contra unui așa-zis audit de conformare din punct de vedere al integrității. Primarii, “cuminți”, s-au angajat prin contract cu srl-ul escrocilor să plătească anual sute de euro, rezilierea contractului prevăzând despăgubiri de mii de euro în favoarea falșilor inspectori de integritate, clauză menită să ducă escrocheria pe termen lung.
Primăriile care au semnat contracte cu escrocii sunt Fildu de Jos, Hida, Almașu, Zimbor, Cuzăplac, Bocșa, Bobota, stop_coloana Chieșd, Sînmihaiu Almașului, Sărmășag, Dobrin, Sălățig, Ip, Valcău de Jos, Nușfalău, Boghiș, Halmășd, Marca, Samșud, Măieriște, Horoatul Crasnei, Dragu și Vîrșolț. La Vîrșolț li s-a înfundat, pentru că aici procurorii i-au prins în flagrant.

DREPT LA REPLICĂ
Referitor la articolul apărut în ziarul Graiul Sălajului din data de 30 decembrie 2015, “Primarul Breda Lajos povestește cu haz și cu necaz în exclusivitate pentru Graiul Sălajului – Flagrantul ca-n filme de la Vîrșolț, în care au fost prinși falșii inspectori de integritate”. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este în măsură să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:
Datele și informațiile corespunzătoare adevărului referitoare la dosarul nr. 223/P/2015, sunt cele cuprinse în comunicatele de presă ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj și în rechizitoriul înaintat Tribunalului Sălaj.
Flagrantul de la Primăria Vârșolț s-a realizat ca urmare a inițiativei procurorilor, care au avut informații din altă sursă și nu ca urmare a acțiunii d-lui primar Breda Lajos. Primarul Comunei Vîrșolț, la momentul în care organele de anchetă au pregătit flagrantul, era indus în eroare de falsul inspector de integritate și îl aștepta pe acesta cu documentele primăriei pregătite și gata să semneze ce i se cerea de către inculpat.
Articolul în cauză mai cuprinde și alte neadevăruri, cum ar fi încătușarea inculpatei sau interzicerea ca aceasta să dea telefon apărătorului.
Este regretabil că unul dintre reprezentanții unei părți vătămate din dosar furnizează opiniei publice date nereale, prin intermediul presei, fără un motiv pertinent.

Prim-Procuror
Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *