Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunlaul Sălaj au finalizat cercetările în dosarul deschis după decesul subprefectului Virgil Țurcaș, în luna iunie.

Acesta și-a pierdut viața după ce un foișor din lemn a căzut peste mai multe persoane, aflate la un eveniment de serviciu, în localitatea Hurez.

Cauza a fost clasată, după ce procurorii au decis că acuzațiile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, reținute inițial în sarcina proprietarului foișorului, F.V., nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

„Având în vedere interesul mediatic generat de evenimentul din data de 21 iunie 2022, în urma căruia a decedat fostul subprefect al județului Sălaj, Țurcaș Marcel Virgil, iar primarul comunei Cizer, Pavel Nicolae, a suferit leziuni multiple ca urmare a prăbușirii unui foișor din lemn în localitatea Hurez, județul Sălaj, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice faptul că cercetările care s-au efectuat în cauza înregistrată sub numărul 553/P/2022 au fost finalizate, iar pri ordonanța din data de 14.12.2022 procurorul de caz a dispus clasarea cauzei față de suspectul F.V., cercetat în cauză sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. S-a apreciat că faptele reținute în sarcina suspectului nu au fos săvârșite cu vinovăția prevăzute de lege, soluția de clasare fiind adoptată în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza a doua C.p.p.. Împotriva soluției de clasare se poate formula plângere de către persoane care justifică vătămarea intereselor proprii în termen de 20 de zile, în conformitate cu prevederile art. 339 alin. 4 C.p.p.”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Subprefectul Virgil Țurcaș a decedat în 21 iunie, în urma unui incident petrecut la Hurez, în comuna Horoatu Crasnei. Patru persoane au fost surprinse sub acoperișul unui foișor, care s-a desprins din cauza unei rafale de vânt.

Subprefectul, grav rănit, a avut nevoie de resuscitare, fiind găsit de echipajele de intervenție în stare de inconștiență. A fost chemat și elicopterul SMURD. Din păcate, manevrele de resuscitare nu au reușit să îl salveze.

Primarul comunei Cizer, Nicolae Pavel, a fost și el rănit, suferind leziuni multiple în urma prăbușirii foișorului.

Subprefectul Virgil Țurcaș a fost înmormântat cu onoruri militare, în 24 iunie, în satul natal, Plesca, din comuna Cizer.