Problemele taximetriștilor zălăuani, puse pe tapet la primărie

Lipsa stațiilor de taxi din centrul orașului, precum și ocuparea locurilor destinate taxi-urilor de către alți participanți la trafic au fost printre principalele probleme abordate de reprezentanții taximetriștilor zălăuani, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o, la finele săptămânii trecute, cu primarul Ionel Ciunt.

”Am avut o întâlnire de lucru cu prezentanții taximetriștilor din Zalău, întâlnire bună, constructivă, la finalul careia s-au clarificat câteva aspecte privind activitatea acestora”, a precizat edilul.

Pe fondul scumpirilor, în această vară tarifele maximale pe care le practică taximetriștii zălăuani au fost majorate, prin hotărâre de Consiliu Local, la solicitarea acestora. Camera taximetriştilor din judeţul Sălaj a justificat majorarea tarifului maximal de distanță de la 3,5 lei/km la 7,5 lei/km prin faptul că, în ultimii 3 ani, s-au înregistrat majorări de preț de aproape sută la sută la carburanţi şi la asigurarea obligatorie auto.
Scumpiri s-au înregistrat și la serviciile auto – întreţinere, schimb de ulei, piese de schimb, anvelope, verificare metrologică şi buletin de instalare, agreare RAR, impozit auto, taxa de aşteptare în staţiile taxi, salarii, atestat profesional, contabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *