februarie 5, 2023

Prioritatile Ministerului Economiei sunt reindustrializarea si securitatea energetica

Ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat, sambata, la reuniunea PDL de la Poiana Brasov, ca prioritatile institutiei pe care o conduce sunt reindustrializarea tarii si garantarea securitatii energetice a Romaniei.
“Preocuparea noastra este de intocmire a unui buget de stat pe prioritati. La Ministerul Economiei am in vedere o politica de reindustrializare a Romaniei si o politica de garantare a securitatii energetice a Romaniei”, a spus Videanu. El a aratat ca nu se poate accepta o crestere economica bazata numai pe servicii sau consum.
“Trebuie sa pastram echilibrul intre componentele de crestere economica, iar industria este cea mai importanta componenta de valoare adaugata bruta in cresterea economica a PIB”, a explicat Videanu. De asemenea, el a spus ca isi propune sa valorifice potentialul Romaniei in domeniul garantarii securitatii energetice. Ministrul Economiei a sustinut ca vrea sa sprijne sectorul privat, “cel care este, in mare parte, platitorul de taxe si impozite”.
“Foarte importanta este cresterea ratingului Romaniei. Criza globala a afectat sectorul privat, iar fostul guvern a dat o lovitura de gratie sectorului privat, prin reducerea ratinguluiI, a sustinut liderul PDL.
El a completat ca, primul pas pe care Guvernul trebuie sa il faca pentru sprijinirea sectorului privat este constructia serioasa a bugetului de stat.
“Daca bugetul de stat va fi construit serios, fara excese, astfel incat evaluatorii externi sa aiba incredere in politicile guvernului, se creeaza premisele de crestere a ratingului Romaniei si a accesului sectorului privat la surse relative ieftine de finantareI, a explicat ministrul.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut