Printul Charles revine in Romania

Printul Charles al Marii Britanii va reveni in Romania, in a doua parte a saptamanii viitoare, pentru a vizita mai multe comunitati traditionale din zona Transilvaniei, avand programate si intalniri, la Bucuresti, cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Emil Boc. Surse oficiale au declarat agentiei MEDIAFAX ca mostenitorul coroanei regale britanice doreste, asa cum se intampla intodeauna in astfel de vizite private, ca detaliile itinerariului sau sa fie pastrate cat mai secrete.
Printul Charles va vizita, insa, potrivit surselor citate, o serie de localitati din Ardeal, unde fundatiile printului finanteaza o serie de proiecte destinate pastrarii valorilor si traditiilor locale si dezvoltarii durabile a acestor zone. Charles va discuta cu autoritatile romane despre stabilirea unui secretariat permanent care sa aiba in vedere promovarea proiectelor de dezvoltare durabila, in special in ceea ce priveste agricultura organica, turismul rural, conservarea patrimoniului cultural al satelor romanesti.
Mostenitorul coroanei regale britanice se va afla astfel pentru a opta oara in Romania, dupa ce anul trecut a vizitat conacul Miclosoara din Covasna, a participat la o degustare de produse traditionale la Saschiz si a vizitat mormantul stra-stra-stra-bunicii sale, contesa Claudia Rhedley, de la Sangeorgiu de Padure, din judetul Mures. Printul Charles s-a implicat in ultimii ani in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, dar a vizitat de asemenea manastirile din nordul Moldovei si manastirea Horezu, ctitorie a lui Constantin Brancoveanu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *