Prinși cu aluminiu și cupru în portbagaj, reținuți de polițiști

O femeie de 21 de ani, un tânăr de 18 ani, ambii din Bobota, și un bărbat de 34 de ani din Zalău, au fost reținuți joi, 25 ianuarie, de polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău.

Cei trei sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de furt calificat după ce, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din Zalău au oprit în trafic pentru control un autoturism în portbagajul căruia au descoperit peste 100 de kilograme de material feros, cupru și aluminiu turnat.

Mașina era condusă de tânăra de 21 de ani, din comuna Bobota, avându-i ca pasageri pe doi dintre cei trei bărbați. În urma controlului autoturismului, polițiștii au constatat că aceștia transportau materialul feros dar nu au putut prezenta documente de proveniență.

”În urma cercetărilor efectuate, polițiștii i-au identificat pe toți cei trei pe care îi bănuiesc că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, ar fi pătuns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Zalău, de unde ar fi sustras 94 de kilograme de aluminiu turnat și 9 kilograme de cupru, deșeuri de fier vechi, cauzând astfel un prejudiciu total de peste 880 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii sălăjeni și restituit proprietarului”, se precizează în informarea

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor în cauză.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *