noiembrie 29, 2022

Prins în flagrant în timp ce livra droguri la un chef, un tânăr din Zalău a ajuns în arest preventiv

Un tânăr din Zalău, de 26 de ani, cumpăra droguri din Cluj pe care le utiliza atât pentru consum propriu, cât și pentru vânzare către clienți din Sălaj. Operațiunea a ieșit la iveală în urma cercetărilor polițiștilor Servicului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Sălaj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj.

Tânărul efectua operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive încă din martie 2021 și le-a comercializat către diferite persoane, iar săptămâna trecută, vineri, a fost prins în flagrant delict.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore în aceeași noapte, prin dispoziția unui procuror DIICOT, iar instanța a dispus arestarea lui pentru 30 de zile.

”La data de 7 octombrie, polițiștii Servicului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, în urma căreia o persoană a fost reținută.

Din cercetări a reieșit faptul că, din martie 2021 și până în prezent, un bărbat, de 26 de ani, din Zalău, ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, ar fi procurat, din județul Cluj, diferite cantități de astfel de substanțe, ar fi utilizat o parte pentru consum propriu, iar pe restul le-ar fi comercializat către diferite persoane, din județul Sălaj. La data de 7 octombrie a.c., persoana bănuită de comiterea faptei a fost prinsă în flagrant delict, de către polițiștii Servicului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, având asupra sa substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, pe care ar fi urmat să le comercializeze la un eveniment privat, din municipiul Zalău. La data de 8 octombrie a.c., față de bărbatul bănuit de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar, în aceeași zi, instanța a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, informează Biroul de presă al IPJ Sălaj.

La activitate au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj. Reprezentanții IPJ fac precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *