Principele Radu al Romaniei şi-a lansat ieri la Zalău cartea „Provizoratul istoric”. Evenimentul a fost găzduit de Primăria Municipiului Zalău. Alteţa Sa Principele Radu al Romaniei a explicat celor prezenţi că rostul Coroanei este de a consolida valorile unui stat şi că a scris acest volum, „Provizoratul istoric”, nu in calitate de scriitor, ci pentru a impărtăşi romanilor despre slăbiciunile statului roman. „In nenumăratele mele vizite prin alte ţări, am constatat că Romania are anumite slăbiciuni, nu la nivel politic sau economic, ci are slăbiciuni instituţionale, identitare, de competenţe insuficiente şi etică care nu e respectată corect (…) Instituţiile noastre sunt conduse politic, dar au eficienţă numai dacă sunt tratate cu profesionalism, cu eficienţă şi cu etică. Doar aşa o administraţie locală ajunge să fie respectată. «Provizoratul» nu este al societăţii ci al instituţionalismului romanesc care a rămas in urmă”, a explicat membrul Casei Regale a Romaniei tematica abordată in cartea sa. Principele Radu s-a folosit de prezenţa sa la Zalău, pentru a adresa Primăriei Zalău o nouă invitaţie pentru ediţia de anul viitor, din 10 mai, a sărbătorii Casei Regale „Garden Party”.
După lansarea cărţii, Principele Radu Duda a oferit autografe pe coperta cărţilor achiziţionate de cei din sală. „Provizoratul istoric” este cel de-al optulea volum scris de principele Radu.
Principele Radu la Zalău, despre „Provizoratul istoric”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...