Principele Radu isi anunta candidatura la Presedintie

Principele Radu isi va anunta, joi seara, candidatura la Presedintia Romaniei intr-un discurs pe care il va rosti la Palatul Elisabeta. Casa Regala a informat intr-un comunicat remis MEDIAFAX, ca Principele Radu isi va anunta candidatura in cadrul unei ceremonii care va incepe la ora 19.00, la Palatul Elisabeta. Anuntul va fi facut in prezenta Principesei Margareta si a celor care vor sa sustina candidatura, informeaza sursa citata, potrivit careia Principele Radu va adresa o alocutiune in care va prezenta motivele si contextul angajarii sale in cursa electorala.
Biografie:
Este nascut la 7 iunie 1960, la Iasi, intr-o familie de medici, a absolvit in 1984 Universitatea de Arta Tetrala si Cinematografica, iar in 1996 s-a casatorit cu Principesa Margareta. La 1 ianuarie 1999, Radu Duda a devenit Principe de Hohenzollern-Veringen, iar la 5 ianuarie 2005, Principe al Romaniei si Alteta Regala. El a absolvit in 1979 Liceul Internat din Iasi, in 1984 Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, in 2002 Colegiul National de Aparare, in 2003 Colegiul George C. Marshall, la Garmisch, in Germania, John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard, “2004 Program for Senior Executives in National and International Security”.
Principele Radu este colonel in Armata Romaniei, iar in 2006 a obtinut titlul de doctor in stiinte militare. Incepand din septembrie 2002, timp de sase ani, a fost Reprezentant Special al Guvernului Romaniei. De asemenea, este consilier al Majestatii Sale Regele Mihai I.
Potrivit site-ului Casei Regale, Principele Radu detine inaltul patronaj al Federatiei Nationale de Karate Traditional, al Camerei de Comert Romano-Britanice, al Festivalului Jeunesses Musicales (EUROPAfest) si al Institutului Euro-regional de cooperare culturala. “Din 1974 pana in anul 1999, Principele Radu a sustinut o bogata cariera artistica in teatru, film si televiziune in tara, ca si in Franta, Belgia, Elvetia, Luxemburg, S.U.A., Israel, Macedonia si Camerun”, mentioneaza site-ul Casei Regale. De asemenea, principele Radu a realizat in 1993 primul proiect de terapie prin arta “Artecole”, pentru orfanii din Romania.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *