Principele Nicolae revine la Bădăcin. Patronează un eveniment cultural

2
396

Sâmbătă, 8 mai, cu începere de la ora 15,00, are loc un eveniment de suflet la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin – un eveniment cultural cu poezie și muzică, desfășurat sub înaltul patronaj al ASR Principele Nicolae al României.

Principele Nicolae a vizitat casa de la Bădăcin la finele lunii trecute și a acceptat să patroneze primul eveniment cultural dedicat reabilitării pianului familiei Maniu. Potrivit preotului Cristian Borz, îngrijitorul moștenirii Maniu de la Bădăcin, sâmbătă va avea loc un concert de pian în salonul Casei Maniu, dedicat memoriei familiei Maniu. Pianul familiei Maniu a fost recuperat și reabilitat recent, iar acest lucru trebuie să fie marcat printr-un eveniment dedicat. Pentru că, după 75 de ani de la testamentul sorei Cecilia Maniu, s-a concretizat, în sfârșit, dorința acesteia lăsată prin testament:  „Pianul meu cel vechiu, vă rog să-l reparați complet îndată ce vor fi împrejurările corespunzătoare pentru așa o cheltuială mare… eu numai atât doresc să nu rămână Dealul Țarinei fără pian, fără muncă și cânt peste vară”.

”După 75 de ani, <pianul cel vechiu> sună iar în casa din Dealul Țarinei, grație unor oameni inimoși, pentru a marca acest moment, sâmbătă, 8 mai 2021, vom organiza un concert în salonul Casei Maniu, in memoriam familia Maniu. Ne bucurăm de prezența A.S.R. Principele Nicolae al României, sub al cărui înalt patronaj se desfășoară acțiunea noastră. Condițiile sanitare actuale ne obligă să desfășurăm activitatea noastră cu un număr restrâns de persoane, dar puteți să fiți alături de noi pe pagina de Facebook Casa Memorială Iuliu Maniu unde se va transmite live”, scrie preotul Cristian Borz pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Evenimentul de la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin  începe de la ora 15,00, cu primirea invitaților și scurte luări de cuvânt. Vor fi recitări de poezie din volumul ”Poezia în cătușe” ale autorilor Radu Gyr, Sergiu Mandinescu, Andrei Ciurunga și Ion Omescu, declamate de către Cristina Borz și Vasile Chifor. Evenimentul continuă cu un recital de pian, al căror protagoniști sunt Horia Chifor și Cristina Ramona Vălcăuan. Urmează un recital de voce cu soprana Maria Nicoleta Brola și la pian prof. Carmen Stettner, care vor interpreta muzica unor mari compozitori clasici, iar la final Imnul Regal.

Evenimentul se va încheia cu un parastas la Cimitirul familiei Maniu din Dealul Țarinii, oficiat de către preotul paroh greco-catolic Cristian Borz.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.