septembrie 30, 2022

Principalele proiecte pe 2019 in Zalau

Reteaua de iluminat public se modernizeaza  pe o lungime de aproape 30 de kilometri

rn

Un proiect foarte important pentru Zalau si care a fost incarcat pe SEAP la data de 4 ianuarie este "Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalau" cu o valoare de 5 milioane de euro din fonduri europene. Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 ianuarie cand se va afla castigatorul licitatiei.
Prin acest proiect se va realiza demontarea aparatelor de iluminat si a elementelor conexe acestora (brate de prindere, cleme, cablu de alimentare) – 776 de bucati; montarea pe stalpii existenti a aparatelor de iluminat cu surse LED – 372 de bucati; extinderea retelei cu cablu subteran si stalpi metalici stradali si montarea, pe acestia, a aparatelor de iluminat cu surse LED – 668 de bucati; realizarea iluminatului pentru un numar de 31 de treceri de pietoni cu un numar de 62 de stalpi metalici echipati cu aparate de iluminat cu distributie asimetrica si kit-uri fotovoltaice.
Toti stalpii metalici montati in cadrul proiectului vor fi prevazuti cu priza de pamant si cutie de conexiuni echipata cu sigurante; implementarea unui sistem de telegestiune pentru monitorizarea si controlul centralizat al aparatelor de iluminat si monitorizarea punctelor de aprindere. Lungimea de retea extinsa este de 6,9 kilometri si lungimea de retea inlocuita (modernizata) va fi de 23 kilometri.

rn

Lucrarile de pe strada Crasnei tronsosn 1 au termen de finalizare luna august

rn

Lucrarile de modernizare si reabilitare a strazii 22 Decembrie tronson 1 au termen de finalizare luna august, iar lucrarile pe tronsonul 2 din strada Crasnei au sanse sa inceapa in mai – iunie, anunta primarul Ionel Ciunt

rn

In 14 decembrie, Primaria Zalau a incarcat pe SEAP pentru atribuire proiectul de reabilitare a strazii 22 Decembrie tronson 2 – intre Inserco si dealul spre Aghires. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2019, urmand ca in luna februarie sa aflam castigatorul, dupa care se va emite ordinul de incepere a lucrarilor.
Proiectul valoreaza 4.378.322 de lei si va fi finalizat in 12 luni. Lucrarile constau in refacere suprafata carosabila – lungime traseu 1.128,50 m, suprafata trotuar 4.978 mp, suprafata pista biciclete 1.692,75 mp, suprafata statii autobuz 374 mp, reabilitare si extinderea podetului la km 2+374, suprafata spatiu verde 4.814 mp si plantare arbori 50 bucati.

rn

Bulevardul va fi reabilitat in intregime si incep
lucrarile pe Simion Barnutiu si Gheorghe Doja

rn

Proiectele ce privesc modernizarea si reabilitarea strazilor Simion Barnutiu si Gheorghe Doja urmeaza sa fie urcate pe SEAP luna aceasta.
Primarul Ionel Ciunt ne-a spus ca asteapta sa fie validate pe SEAP si primele proiecte pe Mobilitate Urbana ce privesc reabilitarea strazilor Gheorghe Doja (valoarea totala a investitiei de 12.479.669 de lei) si Simion Barnutiu – Voievod Gelu (valoarea totala a investitiei de 27.527.374 de lei).
Ciunt anunta ca Primaria continua lucrarile la reabilitarea tronsonul II din Bulevardul Mihai Viteazu, de la Benzinaria Mol spre Sala Sporturilor, unde se executa lucrari pregatitoare pentru asfaltare. Primaria isi propune ca in 2019 sa finalizeze reabilitarea in totalitate Bulevardului Mihai Viteazul cu bani din bugetul local. Primaria da asigurari ca peisagistica de pe tronsonul II va fi la fel cu cea de pe tronsonul I, partea reabilitata cuprinsa intre Gara si benzinaria Mol.
Primaria a depus si un proiect pe fonduri europene ce priveste Bulevardul Mihai Vitazul, prin care vor fi reabilitate trotuarele, spatiile verzi, vor fi construite piste de biciclete, se va reabilita canalizarea, iar cablurile vor fi introduse in pamant. Proiectul va demara anul acesta.

rn

Strazile din Zalau parte din drumul judetean 191C
se vor reabilita cu bani guvernamentali, prin PNDL

rn

Proiectul ce tine de reabilitarea DJ 191 C, a strazilor de pe raza municipiului Zalau il vom face prin PNDL cu bani de la Guvern. Proiectul vizeaza reabilitarea Drum Judetean 191C (portiunea care strabate municipiul Zalau), cu o valoare totala de 22.976.851 de lei si va fi reabilitat complet de la carosabil la trotuare si statii de autobuz. stop_coloana

rn

Proiect pentru un bazin de inot in Dealul Morii

rn

Primarul Ionel Ciunt anunta in exclusivitate pentru Graiul Salajului ca a depus la Compania Nationala de Investitii un proiect pentru construirea unui bazin de inot in zona Dealul Morii. "Este un proiect care se afla in lista sinteza a CNI, un proiect pe care il urmarim pas cu pas pana reusim sa il implementam", ne-a declarat Ionel Ciunt.

rn

La Cinematograful Scala, in vara incep lucrarile

rn

"Ofertele sunt in evaluare la CNI. In prima parte a lunii martie va fi stabilit constructorul, dupa care vor incepe efectiv lucrarile. Apreciez ca lucrarile vor incepe undeva prin mai – iunie, daca nu sunt contestatii", spune primarul Ionel Ciunt, referitor la proiectul reabilitarii Cinematografului Scala. 

rn

Lucrarile la Centura Zalaului incep anul acesta

rn

In ce priveste proiectul soselei ocolitoare a Zalaului, primarul Ionel Ciunt ne-a declarat ca e de asteptat ca lucrarile sa inceapa anul acesta.
"Urmaresc modul in care se deruleaza proiectul prin secretarul de stat Calin Fort. Stiu tot timpul care este evolutia proiectului si, in aprecierea mea, suntem pe un culoar bun, care va duce la inceperea lcurarilor in acest an", spune primarul.
Ciunt ii da si replica deputatului Lucian Bode, vizavi de ultimele declaratii critice privind proiectul centurii Zalaului.
"Il apreciez pe deputatul Lucian Bode in calitatea pe care o are de presedinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor si ca este interesat de inceperea si finalizarea acestui proiect. Iar vizavi de "sezatorile" amintite intr-o declaratie preluata in presa, cred ca facea referire la "sezatorile" din cei 12 ani de mandat in care PNL-ul a avut in administrare orasul, perioada in care nu s-a intamplat nimic legat de acest subiect – Centura Zalaului tronsonul 2.", spune primarul Ionel Ciunt.

rn

Constructia gradinitei in cartierul Meses a fost licitata

rn

Priectul "Gradinita cu program prelungit si crese din cartierul Meses pe strada Alexandru Lapusneanu" a fost urcat pe SEAP pentru licitatie la data de 9 octombrie, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost 2 noiembrie. Gradinita va oferi locuri pentru 120 de copii, iar cresa va fi pregatita sa gazduiasca 55 de prescolari. Valoarea totala a investitiei este de 3.507.375,68 lei (35 miliarde de lei vechi), o buna parte fiind atrasi din fonduri europene. Primaria Zalau va pune din bugetul propriu 650.000 de euro. Durata contractului este de 15 luni, din care 3 luni pentru realizare proiect tehnic si obtinere avize si autorizatii; 12 luni pentru executie lucrari si servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului.
"Am apreciat ca ar fi bine sa aducem proiectul pe lista de prioritati a investitiilor pe care le face Primaria Municipiului Zalau, pentru ca cetatenii au nevoie de aceasta gradinita. Apreciez ca in acest an vom incepe constructia propriu zisa", ne-a declarat primarul Ionel Ciunt.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.