PSD si PD-L au convenit, de principiu, ca alegerile prezidentiale sa se desfasoare pe data de 22 noiembrie, urmand ca Executivul sa stabileasca definitiv data scrutinului.
„22 noiembrie s-a discutat in sedinta coalitiei ca data cea mai probabila, acceptata, se pare, de ambele parti. S-a discutat deja in coalitie si se pare ca asa va ramane – data respectiva. Sigur, mai sunt cateva chestiuni de pus la punct”, a declarat senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.
Surse din Partidul Democrat-Liberal au declarat, duminica, pentru Agerpres, ca primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale s-ar putea desfasura pe 22 noiembrie, urmand ca al doilea tur sa aiba loc la doua saptamani distanta, pe 6 decembrie. Initial a fost luata in calcul si data de 29 noiembrie pentru primul tur, cu turul al doilea pe 13 decembrie, insa aceasta varianta insemna ca alegerile sa se desfasoare prea aproape de Craciun, potrivit surselor citate.
La finalul sedintei coalitiei, prim-vicepresedintele PD-L Adriean Videanu a declarat ca un subiect discutat ”la modul general” a fost si cel legat de ordonanta de urgenta privind alegerile prezidentiale, urmand ca in cursul saptamanii urmatoare aceasta sa fie fundamentata.In cadrul sedintei coalitiei de guvernamant de luni se vor discuta si propunerile pe tema modificarii legii alegerii presedintelui Romaniei, urmand ca faza finala a proiectului legislativ sa fie aprobata in sedinta de guvern de miercuri, au adaugat sursele democrat-liberale.