In Romania a fost inregistrat primul caz de deces in urma imbolnavirii cu virusul gripei noi, fiind vorba de un barbat din localitatea Siret, acesta murind in ambulanta, a anuntat, luni, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel.
Barbatul, in varsta de 43 de ani, a decedat in 20 noiembrie, luni dimineata fiind primita confirmarea infectarii cu virusul gripei noi ca si cauza a mortii, a declarat Streinu-Cercel. Medicul a precizat ca barbatul a fost internat in 15 noiembrie in Sectia de boli infectioase a Spitalului Municipal Radauti cu simptomatologie moderata. „Evolutia rapida nefavorabila a pacientului a fost cauzata de afectiunile asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet zaharat si hipertensiune arteriala”, a spus secteraul de stat.
Barbatul a murit prin stop cardiorespirator in ambulanta, in timpul transferului catre Spitalul de boli infectioase Iasi.
Membrii familiei nu prezinta simptomatologie respiratorie, ei fiind informati privind masurile de protectie, a spus Streinu-Cercel. De fapt, acestia au primit masti pentru protectia in timpul inmormantarii.
In Spitalul de boli infectioase din Iasi mai sunt internati 10 pacienti cu forme severe de gripa cu virus A/H1N1, cinci dintre ei fiind ventilati mecanic. Cazurile acestea provin din judetele arondate Iasiului, a spus Streinu-Cercel.