octombrie 4, 2022

Primăria Zalău incurajază mediul de afaceri cu promisiuni pentru la anul

Petiția adresată Primăriei Zalău de către Asociația Clubul Oamenilor de Afaceri “Silvania”, semnată de peste 90 de antreprenori și întreprinzători care își exprimă nemulțumirea față de cota mare de impozitare a clădirilor nerezidențiale ale persoanelor juridice, a fost pusă în discuție la ședința de Consiliu local de miercuri.
Petenții au cerut revizuirea procentului stabilit de Consiliul Local pentru anul în curs, adică de 1,3 la sută din valoarea impozabilă. Oamenii de afaceri din municipiu spun că impozitarea cu 0,5 la sută ar fi rezonabilă.
Aseară, primarul Radu Căpîlnașiu, deputatul Lucian Bode și vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj Valeriu Crișan au participat la o întâlnire cu membrii Asociației Clubului oamenilor de afaceri “Silvania”. Axa discuțiilor a fost, desigur, petiția privind cota de impozitare a clădirilor nerezidențiale aparținând persoanelor juridice.
Sandu Tamba, președintele în exercițiu stop_coloana al Asociației Clubului Oamenilor de Afaceri “Silvania” declara aseară pentru Graiul Sălajului, la sfârșitul întâlnirii: “Domnul primar Căpîlnașiu a afirmat că reducerea cotei de impozitare de la 1,3 la sută la 0,5 la sută nu se mai poate face pentru anul acesta, deoarece au trecut 60 de zile de la aprobarea bugetului și peste acest termen legea nu mai permite modificări. Cota de impozitare rămâne ca anul trecut. Domnul primar a mai spus că are în vedere propunerile noastre și în funcție de colectările taxelor și impozitelor pentru anul în curs se va stabili cota de impozitare a clădirilor nerezidențiale ale persoanelor juridice pentru anul viitor”.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.