noiembrie 27, 2022

Primăria promite să scape Zalăul de mai multe garaje de tip magherniță

Concitadinul nostru Georgel Babiuc a stat ore întregi în Piața 1 Decembrie din Zalău pentru a strânge semnături pentru demolarea garajelor situate pe domeniul public al municipiului Zalău. El ar vrea ca orașul de sub Meseș să arate altcumva, fără maghernițe, fără construcții din rumeguș presat, fără crâșme în garaje, fără grămezi de gunoaie, aerisit, cu spații verzi, cu locuri de parcare destule.

Deși vremea a fost câinoasă, mulți cetățeni care s-au aflat prin zonă și-au pus semnătura pe listele lui Babiuc, semn că sunt de acord cu demolarea așa-ziselor garaje care urâțesc fața Zalăului.
L-am întrebat ieri pe Radu Nistorescu, administratorul municipiului, cum crede că ar arăta orașul fără hidoasele garaje.
“Mult mai bine și mai frumos”, a răspuns Nistorescu. “Să nu exagerăm, primăria nu intenționează să demoleze toate cele peste 3.000 de garaje și copertine din municipiu, ci doar pe cele care urâțesc fața orașului, pe cele care se află în zonele de modernizare. De pildă, am început modernizarea în cartierul Porolissum. Au fost demolate garajele de lângă școală, cel de pe marginea văii nu ne încurcă deocamdată. Am întâlnit oameni care au fost la începuturi împotriva demolării stop_coloana garajelor din Porolissum, iar acum sunt încântați de noua față a zonei. Vom demola și centrala termică și în locul ei vom amenaja un spațiu de joacă pentru copii. Suntem mulțumiți că și presa locală a fost alături de noi”.
Radu Nistorescu a mai spus că următoarea zonă care va fi supusă modernizării este cartierul Păcii. “Și aici vom începe cu demolarea garajelor”, a punctat administratorul Zalăului.
Cât despre multele și sinistrele garaje din zona Astralis, Nistorescu a precizat că o mare parte dintre ele vor fi demolate, deoarece urmează în acest an modernizarea pieței agroalimentare prin construirea une hale.
Administratorul municipiului a mai adăugat că se bucură pentru faptul că cetățenii Zalăului au început să înțeleagă rostul modernizării urbei și chiar dacă pe moment nu sunt de acord cu unele acțiuni ale primăriei, într-un final își dau seama că totul se face spre binele lor.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *