Pe site-ul de ieri al ziarului nostru, un cititor ne relateaza ca directorul general adjunct al DGFP Salaj, Vasile Budai are nevasta la doua birouri mai pe hol, iar secretara directorilor generali, Muresan, are fiica tot „vecina de hol”. Iata ce raspuns am primit, in legatura cu cele semnalate, de la DGFP Salaj:
„Referitor la informatiile solicitate privitoare la directorul executiv- adjunct Vasile Budai si referentul Eugenia Muresan va comunicam urmatoarele: Vasile Budai este angajatul institutiei din 15.11.1999, ocupand functia de director executiv a MAVS din anul 2005, iar in anul 2008 s-a casatorit cu actuala sotie, care lucreaza in aceeasi institutie din 01.05.2004. In alta ordine de idei, nu este vorba de nepotism, de vreme ce persoanele sus amintite s-au cunoscut lucrand in cadrul aceleiasi institutii.
Eugenia Muresan este angajata a DGFP Salaj din 01.11.1980, iar fiica acesteia Mariana Claudia Petrean lucreaza la aceeasi institutie din 01.02.2004, ocupand prin concurs de recrutare functia publica de inspector. Mentionam faptul ca acest concurs de recrutare s-a desfasurat potrivit HG 1209/2003 privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici, din comisia de concurs facand parte si un reprezentant al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici Bucuresti. Specificam ca si in acest al doilea caz este exclus nepotismul, de vreme ce Eugenia Muresan- referent, nu ocupa o functie de conducere, ci una de executie si nu are nici o legatura de rudenie cu persoanele aflate la conducerea DGFP Salaj.
De mentionat ar fi si faptul ca angajarile celor patru persoane sus mentionate s-au facut in perioade diferite in care la conducerea DGFP Salaj s-au aflat directori diferiti, respectiv ec. Ioan Lupu, ec. Andrei Milas si ec. Laurentiu Butiri, ceea ce nu face decat sa confirme, inca odata, faptul ca persoanele sus amintite nu se incadreaza in liniile campaniei lansate de Cotidianul Graiul Salajului, care isi propune sa scoata din anonimat sotii, copii sau nepotii care ajung sa lucreze la stat pentru ca sunt rude cu persoanele aflate la conducerea unei institutii”.
Compartimentul de Relatii Publice GFP Salaj