februarie 9, 2023

Prime pentru somerii care se angajeaza in alte localitati

Somerii indemnizati pot primi prime substantiale daca se angajeaza intr-o alta localitate. Potrivit informatiilor primite de la Florica Breban, purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj si se incadreaza in munca intr-o alta localitate primesc o prima de mobilitate ce reprezinta echivalentul a sapte indicatoare sociale de referinta. Valoarea indicatorului este de 500 de lei, deci suma acordata se ridica la 3.500 lei, daca in urma angajarii persoana isi schimba domiciliul. Anul trecut, 41 de salajeni au beneficiat de acesti bani pentru locurile de munca ocupate departe de casa.
Totodata, statul ofera ajutor si celor care fac naveta. Alti 12 someri indemnizati, care au ocupat un post intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea de domiciliu stabil, au primit anul trecut o prima de instalare neimpozabila, egala cu doua indicatoare sociale de referinta. Banii se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj, pentru a incuraja mobilitatea pe piata muncii. Masura se aplica si absolventilor dar acestia trebuie sa se inregistreze in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la terminarea facultatii.
Pentru a primi aceste prime, somerii trebuie sa se angajeze cu contract de munca cu program normal, pe perioada nedeterminata si sa-si pastreze locul de munca cel putin un an.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut