Primavara in ochii copiilor

Primavara in ochii copiilor

„Niciodata cultura si traditiile unui popor nu au distrus civilizatia, dar civilizatia poate fi moartea culturii si, de obicei, traditiile si obiceiurile unui popor mor din cauza civilizatiei.” (Vasile Bancila)
Fara traditie nu exista cultura. Omul fara traditie este ca pomul fara radacini. Pastrarea traditiilor este o componenta esentiala a dezvoltarii morale, sociale, culturale si spirituale, copiii fiind educati de mici sa cunoasca, sa pastreze si sa transmita urmatoarelor generatii obiceiurile si traditiile locale si nationale.
Prin proiectul ,,Primavara în ochii copiilorîî ce se va desfasura în perioada 27 februarie -1 martie 2017 la Scoala Gimnaziala ,,Silvaniaîî, director Angela-Maria LIPO, cadrele didactice si elevii claselor primare si-au propus sa valorifice traditiile si obiceiurile poporului român, contribuind, astfel, la formarea laturii estetice si sociale a personalitatii umane, la dezvoltarea gustului pentru frumos.
Prin aceasta activitate, ne-am propus sa lasam frâu liber imaginatiei, sa deschidem o usa inocentei copilariei si sa punem în valoare potentialul creativ al elevilor. Acestia au fost sustinuti sa-si puna în valoare creativitatea si dibacia si sa duca mai departe traditia martisorului românesc.
Sub îndrumarea doamnelor învatatoare si sprijiniti de parinti, elevii au realizat cele mai originale si inedite martisoare si felicitari care vor fi valorificate în cadrul expozitiei organizate, iar banii obtinuti se vor folosi în organizarea altor activitati extracurriculare.
,,Nu-i nimeni mai fericit de patimi, ca cel care ramâne statornic lânga datiniîî, spunea SENECA si cât adevar ascund aceste cuvinte. Alaturi de scolari si de parintii lor, noi, cadrele didactice, avem datoria si onoarea de a continua aceste obiceiuri, care împrospateaza si reînvie spiritul românesc.
Prof. înv. primar CRISTINA TEIERU
Scoala Gimnaziala ,,Silvaniaîî Simleu Silvaniei

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *