Ne-am gândit să aflăm și să împărtășim cu voi, cititorii noștri, ce mai face unul dintre mulții prieteni ai Graiul Sălajului, admirat pentru curajul său de a reveni la Zalău după mai bine de 20 de ani trăiți în Italia, dar mai ales pentru gustul demențial al înghețatei pe care o prepară punând câte o bucățică de suflet și de pasiune în fiecare cupă.

Urmărind activitatea Amo Icecream, am văzut că Sergiu Morar, căci despre el e vorba, se pregătește să fie și mai la îndemâna iubitorilor de înghețată (trebuie să recunoaștem că este un desert iubit de toate generațiile) și am avut câteva curiozități la care ne-a răspuns cu drag, cu recunoștință și cu multă deschidere. Deoarece Sergiu este un tânăr care iubește și este iubit și care este atât de fericit că reușește acasă încât molipsește cu multă energie bună pe fiecare om pe care-l întâlnește în drumul său.

Reporter: Amo Icecream la Value Centre! De când și cum ați ajuns aici?

Sergiu Morar: Înainte să vă răspund punctual, vreau să vă salut pe toți și să mulțumesc comunității din Zalău care ne iubește! Datorită oamenilor de aici, datorită clienților, dar mai bine le-aș spune prieteni deja, eu, astăzi, îmi cresc copiii și trăiesc cu familia acasă, în locul în care mi-am dorit atâția ani să revin! Este adevărat, din 1 martie înghețata Amo se va găsi și la Value Centre. Adică deschidem încă un punct de vânzare. Noi aveam un bussines plan, gândit pe cinci ani. Dar, în luna decembrie, am primit un telefon de la managerul Zalău Value Centre prin care mă anunțau că își doresc să susțină producătorii locali, cum procedează și cu Silvania Bio, și cu alți producători din județ. Mă contactaseră și în primul an, când am dat startul Amo Icecream în Zalău, dar atunci nu eram noi pregătiți pentru că eram chiar la început. Acum am acceptat cu bucurie și cu entuziasm și nu cred că e întâmplător ca prima zi de primăvară din acest an să fie prima zi în care deschidem standul din Value. Laboratorul și punctul de vânzare de pe Bulevard, de la Galerii, rămâne, e locul meu de suflet, unde am pus primele cărămizi și unde preparăm înghețata.

R: Unde vă pot găsi clienții, ca localizare la centrul comercial?

S.M.: Vom fi la intrare, chiar prima insulă. Practic, înghețata Amo va întâmpina fiecare client al Value Centre! Vom fi deschiși zilnic, 12 ore, și vom avea și multe surprize anul acesta. Este un aspect pozitiv, cred eu, pentru orice afacere să fie dorită într-o locație. Asta ne dă încrederea și curajul de a merge mai departe, simțim că produsele noastre sunt apreciate și dorite. Pot doar să fiu recunoscător că ne-au ales și pe noi, mai ales că începutul, ca orice început, nu e deloc ușor. Mai ales că am venit din Italia, unde înghețata se consumă pe tot parcursul anului, am depășit aici bariere, am ales calea total nouă doar pentru a-mi trăi viața și a face ceva bun în locul în care m-am născut.

R: La câte sortimente de înghețată ai ajuns?

S.M: Chiar voi ați relatat aici că ofer înghețata produsă din ingrediente de peste mări și țări. Așa este, pentru că sunt omul inovației. Am reușit să creez peste 25 de sortimente de înghețată artizanală, iar gustul și textura sunt cele care determină consumatorul să revină. Făcând o analiză după cei aproape doi ani de când funcționăm, constat că cele mai solicitate sunt cele clasice – cacao și vanilie. Dar și fructele de pădure, kinder bueno, mango, fructul pasiunii, malaga…. La înghețată depinde foarte mult de perioadă. Sunt săptămâni în care sunt foarte solicitate anumite sortimente, alte perioade, alte sortimente. Și înghețata pentru diabetici se vinde foarte bine pentru că și ei sunt oameni și se privează de la atâtea produse care nu le fac bine sănătății. Înghețata noastră specială este un răsfăț și pentru ei.

Pentru vară pregătim o surpriză, un sortiment fresh. Dar nu vă pot da mai multe detalii acum și cred că mă înțelegeți că țin să-i surprind plăcut pe prietenii Amo.

R.: Cum depășiți perioada de iarnă? Ceva proiecte pentru anul acesta?

S.M.: Poate vă surprinde, dar au crescut vânzările de înghețată și iarna. Nu avem deschis la program de vară, dar atât cât este programul, sunt mulțumit. Și să știți că se convinge tot mai multă lume că înghețata nu face roșu în gât. Șocul termic da, dar nu înghețata!

Despre proiecte, ne concentrăm să onorăm comenzile, pentru că deschidem acum la mall, așteptăm clienții și pe bulevard, furnizăm la Aquarel Zalău, la Atelier de Arome și la Crasna. Mai avem solicitări și din alte zone ale județului, dar treptat. Am avut solicitări de la un lanț de magazine însă nu pot deocamdată să produc înghețată ambalată. Ne limităm și prefer să creștem treptat pentru că nu vreau să fac rabat de la calitate și nici să ajungă înghețata la costuri mari.

Anul trecut am lansat ice-bar-ul pentru evenimente și lumea nu știa cam ce se întâmplă acolo; anul acesta ne bucurăm că avem deja programate o serie de evenimente. Chiar și pentru anul viitor avem programări, ceea ce mă bucură. Profit de ocazie să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ales să le oferim acel desert ”altfel” invitaților lor. Asta înseamnă, în fapt, înghețata artizanală. Fiecare gust e diferit, pentru că nu o produc din prafuri. Repet la infinit: NU aș vinde ceva ce nu aș oferi copiilor mei!

R: Îți mulțumim, Sergiu, pentru scurtul interviu și pentru înghețata artizanală Amo.

S.M.: Eu vă mulțumesc vouă, clienților noștri, partenerilor noștri, pentru că priviți spre producătorii locali. Este foarte important, este un impuls pentru noi să mergem mai departe, să nu renunțăm. Dacă fiecare oferim comunității un loc de muncă, un pic mai bun și mai bine decât a fost ieri, atunci nu trăim degeaba. Amo va continua, datorită tuturor celor care ne iubesc produsele, să ofere gust, zâmbet, bucurie și multe surprize!