Primarul orașului Simleu Silvaniei: Nu am dubii că la finalul acestui proces va fi dovedită nevinovăția mea

Dupa ce a fost condamnat, în prima instanță, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, primarul orașului Simleu Silvaniei a ales să transmită un mesaj cetățenilor, pe rețelele de socializare.

“În această postare nu voi comenta deciziile instanței de judecată, mai ales că sentința în dosarul meu nu este una definitivă. Însă nu pot să îmi ascund uimirea față de această decizie, motivarea sentinței nefiindu-mi cunoscută deocamdată. Totuși, subliniez că voi respecta hotărârea instanței, oricare ar fi ea în cele din urmă.Vă asigur că sunt un om responsabil, nu mă simt deloc vinovat, astfel că nu am dubii că la finalul acestui proces va fi dovedită nevinovăția mea. În caz contrar, nu voi da ocazia nimănui să mă demită, ci îmi voi pune demisia pe masă în secunda următoare. Spun asta cu toată responsabilitatea și dragostea față de cetățenii orașului pe care îl respect atât de mult, iar cei care mă cunosc știu că îmi respect cuvântul. Părinții mei m-au pregătit sa fiu in primul rând om, nu primar, și sunt convins că așa voi rămâne mereu.Cei care nu înțeleg ce se întâmplă sau, mai grav, nu vor să înțeleagă, trebuie să afle că în toate funcțiile cu caracter decizional, implicit cea de primar, ești expus unor astfel de evenimente, astfel că de-a lungul celor 4 mandate la conducerea Primăriei Șimleu Silvaniei mi s-au adus multe acuzații neadevărate și dureroase pentru mine, pentru familia mea. Însă, de fiecare dată când s-a ajuns în justiție, mi-am dovedit nevinovăția. Sunt convins ca o voi face si de această dată, chiar și în fața unor forme fără fond din urmă cu 11-12 ani.Am observat că “ judecătorii” de pe anumite grupuri de socializare m-au condamnat deja definitiv. Le transmit că este prematur să jubileze. Să lăsăm legea să își spună cuvântul până la capăt.Pe șimleuanii onești, cu care am împărțit până astăzi succesele sau momentele mai puțin plăcute din activitatea mea de primar, îi rog să îmi acorde posibilitatea de a mă apară cu decență și demnitate până la final, drept pe care îl are orice cetățean al acestei țări.Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea și susținerea dumneavoastră”, spune Septimiu Turcas.

Tribunalul Maramureş l-a condamnat luni, 20 iulie, în primă instanţă, pentru abuz în serviciu, într-un dosar vizând semnarea de către primar a unor acte ilegale de proprietate pentru terenuri, dar şi avizarea plăţii unor lucrări pentru Primăria Şimleu Silvaniei, care în realitate nu ar fi fost realizate.

Septimiu Ţurcaş a fost condamnat la trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani, fiind totodată exonerat de acuzaţia de fals în înscrisuri, din acelaşi dosar. Instanţa a decis menţinerea sechestrului asupra unui apartament şi a unor terenuri aparţinând acestuia.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi alţi 7 inculpaţi.

De la doi dintre inculpaţi, judecătorii au decis confiscarea sumelor de 155.974 lei, respectiv 25.183,50 lei şi 29.950,67 lei.

Sentinţa nu este definitivă si poate fi atacată în 10 zile de la comunicare.

About Author

8 Replies to “Primarul orașului Simleu Silvaniei: Nu am dubii că la finalul acestui proces va fi dovedită nevinovăția mea”

  1. Nici noi nu avem niciun dubiu, justiția română e aservită. Dragnea a luat cu executare iar liberalul cu suspendare!

  2. CUM NAIBA POTI VORBI ASTA,CAND TOT SIMLEUL STIE CAT AI FURAT SI CE INVARTELI AI FACUT CU TOT FELUL DE OAMENI DE AFACERI,EXPLICA TU JUSTITIEI SI OAMENILOR DE UNDE AI TU AVERILE ALEA,DAR SI CELE ASCUNSE PE NUMELE ALTORA,AIA DE SAPA SA RAMANA CU AVERILE TALE FURATE!!!!

  3. Faptele exista.Oamenii din zona stiu acest lucru, averea nejustificata sustine existenta faptelor.Restul e concubinaj intre politic si justitie.Poate scapa insa ramane moralitatea jalnica ,oportunismul politicianului roman care a adunat in el toate relele ,hotie,prostie,minciuna,manipulare,ranchiuna,pe scurt viata si caracter lipsit de demnitate.Postarea de pe feisbuc cam asta arata.Delasarea,incultura, frica,capra vecinului,ii vor face pe simleuani sa-si puna in continuare de paza lupul la oi.Succes primarului deoarece moralitatea lui inseamna moralitatea comunitatii si trezirea in al 12-lea ceas ,conform scripturilor, este posibila .

  4. Cata ura are adunata in el acest preot Crisan, cel care comenteaza la 7:53! Cu cat rahat poate sa arunce! Care este pozitia protopopiatului ortodox din Simleu fata de aceste iesiri ale preotului? Niciun comentariu? De cel putin un an umple facebookul paginile ziarelor cu comentarii instigatoare la ura! Asta este treaba unui preot? Rusine! Sper sa se confirme zvonurile conform carora preotul vrea sa candideze la primarie, sa vada atunci cata omenie are in oras acest manipulator de doi bani.

  5. Aici putem avea doar doua situatii: 1)- Primarul minte si procurorii au dreptate, sau 2)- Primarul are dreptate si procurorii mint. In ambele situatii, partea care minte , trebuie sa raspunda in fata legii. Simplu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *