octombrie 5, 2022

Primarul Ionel Ciunt pune accent pe investitii in scolile si in gradinitele din Zalau

Primarul Ionel Ciunt finanteaza lucrari urgente pentru a oferi copiilor conditi mai bune

rn

Conditii de joaca pentru cei 270 de copii de la "Voinicel"

rn

La sfarsitul saptamanii trecute, vineri, 22 februarie, Ionel Ciunt a facut o vizita la Gradinita Voinicel (unitate in cadrul careia functioneaza si singura cresa din Zalau) si a vazut pe viu nevoile urgente cu care se confruta aceasta unitate de invatamant.
"Am facut o vizita la Gradinita Voinicel. Am stabilit cu conducerea unitatii urgentele lucrarilor pentru acest an si am convenit ca vom finanta amenajarea curtii interioare si a spatiilor de joaca pentru copii. Vom mai finanta si lucrari la blocul alimentar. In continuare, ne tinem de promisiune si vom asigura finantarea per capita de 100 de lei pentru intreg anul scolar", ne-a declarat ieri primarul Zalaului.
Directorul Gradinitei Voinicel, Cimpean Radomir Diana, ne-a spus, dupa vizita primarului, ca este incantata de investitiile facute aici de Primarie.
"Multumesc domnului primar pentru vizita efectuata la Gradinita Voinicel si pentru atentia acordata problemelor urgente ale institutiei, institutie in care functioneaza si Cresa Voinicel. Multumim Primariei Zalau si pentru investitiile din anul 2017, constand in lucrari la subsolul imobilului si rigolelor din curtea gradinitei. In cadrul celor doua institutii, Gradinita Voinicel si Cresa Voinicel, sunt inscrisi 270 de copii, care vor fi beneficiarii acestor investitii", spune directoarea.

rn

Patru licee din Zalau reabilitate

rn

Ionel Ciunt spune ca Primaria va investi masiv in reabilitarea a patru licee din Zalau.
"Avem in atentie investitii in infrastructura scolara, vom asigura cofinantarea proiectelor europene pentru reabilitarea unitatilor scolare din Zalau. Liceul Ortodox "Sfântul Nicolae", Liceul cu program sportiv "Avram Iancu", Liceul de Arta "Ioan Sima" si Liceul Reformat "Wesselenyi". Valoarea totala a investitiilor este de 20,6 milioane de lei, iar cofinantarea se ridica la 44 – 45 la suta din valoarea totala a proiectelor, adica la 10 milioane de lei", spune primarul Ionel Ciunt.

rn

Elevii circula gratuit cu autobuzul
si, din 2017, au bursele dublate

rn

Primarul Ionel Ciunt spune ca bursele elevilor raman la nivelul anului trecut. Bursele au fost dublate in februarie 2017, printr-un proiect de hotarare initiat chiar de primarul Ionel Ciunt.
Bursele elevilor din invatamântul preuniversitar de stat, de care pot beneficia elevii din aceasta forma de invatamânt sunt: bursele sociale – 60 de lei/luna/elev, bursele de studiu – 60 de lei/luna/elev, bursele de performanta 225 lei/luna/elev, iar bursele de merit vor fi de 150 de lei/luna/elev.
Bursele sunt acordate din bugetul local, in baza datelor centralizate trimise de fiecare unitate de invatamânt catre Primarie, si au scopul de a sustine performanta celor mai buni elevi din Zalau.
Ionel Ciunt subliniaza ca Primaria Zalau asigura transportul gratuit cu SC Tranurbis Zalau pentru toti elevii si studentii din Zalau. Elevii si stundentii circula gratuit incepand din luna octombrie 2018, pe baza unei legitimatii emise, la cererea lor, de operatorul de transport SC Transurbis Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.