octombrie 3, 2022

Primarul Ionel Ciunt pleaca la Bucuresti sa se zbata pentru proiectele importante ale Zalaului

Primarul Zalaului si-a stabilit o serie de intalniri cu responsabili din guvern pentru demersuri privind mai multe proiecte pe fonduri europene, dar si pentru proiectele mari ale Zalaului cum sunt soseaua ocolitoare sau cinematograful Scala.

rn

"Saptamana aceasta este posibil sa plec pana la Bucuresti. “nca nu am finalizat toate ’ntalnirile, dar cu siguranta ma voi duce la mai multe ministere. Ma duc pentru proiectele cu fonduri europene, pentru centura, pentru cinamatograf, chiar si la Ministerul Culturii, sa vad despre finantarea statuii lui Mihai Viteazul. O sa prezint public ’n detaliu toata vizita mea la Bucuresti dupa ce stabilesc toate ’ntalnirile cu ministerele de resort", ne-a declarat ieri primarul Zalaului.

rn

Centura Zalaului – tronsonul doi

rn

Pentru cei aproximativ 9 kilometri care ar consitui tronsonul al doilea al soselei ocolitoare a Zalaului exista prevazuta suma de aproximativ 43 de milioane de euro, deci nu exista problema finantarii, spunea in recenta sa vizita la Zalau Narcis Neaga, seful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Tot el spunea ca proiectul tehnic va fi gata ’n luna octombrie, ’n lunile de iarna se vor face procedurile de achizitie publica pentru a stabili constructorul, iar ’n luna martie a anului viitor, lucrarile la tronsonul II al acestui obiectiv vor ’ncepe.

rn

Licitatia pentru lucrarile la Cinema
Scala va fi reluata luna viitoare

rn

Licitatia pentru atribuirea lucrarilor la Cinematograful Scala a fost anulata luna aceasta si va fi reluata la inceputul lui septembrie. Si-au aratat dorinta de a face lucrarile doua firme – TCI contractor general si SC AVI TECH CO SRL – furnizor de echipamente. De organizarea si atribuirea licitatiei se ocupa Compania Nationala de Investitii, aflata in subordinea Guvernului.
Valoarea lucrarilor este de 14.682.789 de lei, iar valoarea lucrarilor finantate de Primaria Zalau este de 678.564 de lei.
Potrivit spuselor primarului Ionel Ciunt, zalauanii vor putea vedea filme 2D si 3D la Cinema Scala undeva spre spre sfârsitul anului viitor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.