Primarul din Simleu Silvaniei, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Primarul orașului Șimleu Silvaniei si prim vicepresedinte al PNL Salaj, Septimiu Țurcaș, a fost condamnat azi, 20 iulie, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Magistrații de la Tribunalul Maramureș, acolo unde a fost mutat dosarul edilului, au decis sa il condamne la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind achitat totodata de celelalte capete de acuzare, printre care şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Condamnă pe inculpatul ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 C. pen. (pct. II din rechizitoriu) la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 86 indice 1, 86 indice 2 Cod penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 86 indice 4 Cod penal 1969”, se arată în minuta Tribunalului Maramureş.

Potrivit rechizitoriului, este vorba despre afaceri imobiliare prin care oraşul Şimleu Silvaniei ar fi fost păgubit, prin reconstituirea dreptului de proprietate in mod nelegal, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit rechizitoriului este vorba de afaceri imobiliare necurate, prin care oraşul Şimleu Silvaniei a fost păgubit cu sute de mii de lei.

Una dintre infracțiuni se referă la faptul că, în cursul anului 2008, „inculpatii Ţurcaş Septimiu, Hosu Claudia, Dincă Valeriu si Mocan Elena Maria, în calitate de membri ai comisiei de fond funciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau, au participat la reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate de pe urma defunctei B.F.”

About Author

14 Replies to “Primarul din Simleu Silvaniei, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare”

  1. Ioane delu ,unul si acelasi cu Ioan !ma tu tata ziulica esti cu ciuma cacanie pe buze.Alta placa nu ai ?ciumete rosu ce esti !

  2. Cum ramane cu legea recent adoptata, intitulata FARA PENALI IN FUNCTII PUBLICE? Desigur, nu e definitva sentinta dar exista o fapta (grava) si o condamnare pentru ea. cred ca viitoarea candidatura la primarie sau la Consiliul Judetean, cum se zvoneste, contravine principiilor pevazute de aceasta lege. ca de bun simt nu mai amintesc.

  3. OARE cat va mai trece sa il vad si pe primarelu (PNL) de la Surduc condamnat pentru relatia nepotrivita pe vremea cand era profesor cu eleva Ioana clasa saptea pe care a lasat-o insacinata iar acuma se faceca nu stie nimic.????CE TUPEU DE POLITICIAN!!!!!

  4. Fapta exista daca se va proba la finalul procesului. Initiativa fara penali este una buna, dar oamenii acestia trebuie sa fie dovediti penali. Primarii semneaza sute de documente zilnic. Sa vedem daca judecatorii il vor considera vinovat in final. Turcas de la al doilea mandat e tot PENAL si oamenii ii tot acorda incredere.

  5. OARE cat va mai trece sa il vad si pe primarelu (PNL) de la Surduc condamnat pentru relatia nepotrivita pe vremea cand era profesor cu eleva Ioana clasa saptea pe care a lasat-o insacinata iar acuma se face ca nu stie nimic.????CE TUPEU DE POLITICIAN!!!!!DA ,ar fi SANATOS fara penali in functii publice dar ce e de facut cu acesti TUPEISTI de genul prof de la SURDUC dupa ce a lasat o eleva de clasa saptea insarcinata mai are TUPEU sa mai candideze si a doua oara,daca a vazut ca tine mai candideaza !!!!Nu o avea PNL.ceva candidat mai curat decat acest VIOLATOR de minore????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *