Primarul din Şimleu are trei decizii de neincepere a urmăririi penale

Septimiu Ţurcaş spune că cele trei dosare constituie hărţuirea din partea unui contracandidat la primarie în 2012, pe care îl pomeneşte drept “fostul miliţist şef”


Primarul oraşului Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, a postat sâmbătă pe pagina sa de facebook trei fotografii cu decizii ale Agenţiei Naţionale de Integritate şi ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind neînceperea urmăririi penale faţă de acesta. Dosarele vizate în postare erau pentru deturnare de fondurile europene, verificarea averii şi reabilitarea spitalului. Septimiu Ţurcaş a postat alăturat şi un scurt comentariu prin care contestă toate acuzaţiile şi spune că a fost hărţuit în mod continuu de către unul dintre contracandidaţii săi la fotoliul de primar în 2012. 

“Pentru unii, campania a început şi deja ridică minciuna la nivel de virtute. Mi-a fost verificată averea 4 ani, şi printr-un raport amplu de 13 pagini s-a clasat dosarul. Stimabilul fost contracandidat împreună cu fostul lui şef de campanie, fostul miliţist şef, mi-au mai creat o serie de dosare, cum ar fi Jaful de la Spital sau multe altele, promovate atât atunci cât şi acum de oameni şi televiziuni plătite. Vă pun la dispoziţie parte din raportul ANI şi despre Jaful cu fonduri europene. Vă mărturisesc că sentimentul de milă şi greaţă faţă de aceşti mincinoşi ordinari nu m-a părăsit în ultimii 5 ani”, a spus Septimiu Ţurcaş pe pagina sa de facebook.
Primarul mai are un dosar în curs de judecată
Primarul Septimiu Ţurcaş mai are însă un dosar pe rolul instanţei. Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Cluj susţin în dosarul care-l vizează pe primarul din şimleu că, în perioada 2008 – 2009, în urma unui control, reprezentanţii Curţii de Conturi a judeţului Sălaj au constatat că, în cursul anului 2007, Primăria oraşului şimleu Silvaniei a plătit suma de 22.737 de lei fără bază legală, ca urmare a facturării unor lucrări neexecutate către o societate comercială (SC P.C., în dosar), reprezentată de inculpatul M.I.. Astfel că procurorii au dispus recuperarea acestei sume de la această societate. În acest context, arată acuzarea, ţurcaş Septimiu Cătălin s-a înţeles cu inculpatul M.I. să îi restituie această sumă prin simularea unor contracte de execuţie de lucrări cu SC R.E., administrată de inculpatul C.V., lucrări care însă nu au fost executate de niciuna dintre stop_coloana firme, însă au apărut în documente ca fiind comandate şi recepţionate de către Primăria oraşului şimleu Silvaniei, prin intermediul inculpatului O.R.C., şef al biroului administrativ al instituţiei, primăria achitând totodată din dispoziţia primarului suma de 25.183 de lei către S.C. R.E. SRL, reprezentând contravaloarea lucrărilor neexecutate, astfel că instituţia a fost prejudiciată cu această sumă.
În anul 2009, inculpatul C.V. a facturat în mod nereal către Primăria Oraşului şimleu Silvaniei lucrări de intervenţii la calamităţi în cuantum de 29.950 de lei, folosindu-se de documente falsificate, respectiv de liste de lucrări pretins a fi fost executate de către SC RE SRL şi care în realitate au fost executate de către SC LC SRL, determinând astfel plata de către Primăria oraşului şimleu Silvaniei prin inculpatul S.C., a sumei de 29.950 de lei şi producerea în acest mod a unui prejudiciu acestei instituţii.
În vederea achitării de către Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei către SC RE SRL a sumelor de 25.183 de lei şi 29.950 de lei, inculpatul C.V. a falsificat listele cuprinzând cantităţile de lucrări şi a semnat facturi şi un grafic de intervenţie prin care se atesta în fals executarea unor lucrări de decolmatare a Văii Pusta, iar ţurcaş Septimiu Cătălin a semnat, la rândul său, aceste documente, care au fost apoi folosite pentru semnarea ordinelor de plată pentru achitarea sumelor menţionate, spune auzarea.
Ce avere are Septimiu Ţurcaş
Conform site-ului Agenţiei Naţionale de Integritate, Septimiu Ţurcaş are o avere ce însumează două terenuri – unul agricol, dobândit prin cumpărare, şi unul intravilan în Şimleu Silvaniei. Septimiu Ţurcaş are o casă de locuit de 150 de metri pătraţi în Şimleu Silvaniei şi o garsonieră în Cluj Napoca. Conduce un VW Pasat din 2003. Septimiu Ţurcaş a luat de la Blaga Dumitru un împrumut de 28.500 de euro în 2011, pe care trebuie să-l achite până în 2017, iar de la Banca Comercială a luat un credit de 48.000 de euro. Septimiu Ţurcaş are un salariu de 35.820 de lei pe an.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *