noiembrie 29, 2022

Primarul din Criseni a facut primul pas important pentru construirea unui Aqua Park modern

Primarul comunei Criseni, Calin Morar, impreuna cu Marin Dobocan, viceprimar, au sustinut miercuri la Bucuresti, la Comisia din cadrul Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), un proiect pentru obtinerea licentei de exploatare a perimetrului geotermal din Criseni. “Am sustinut oportunitatea unui strand termal in Criseni si am primit raspunsul ca s-a aprobat licenta de exploatare”, ne confirma primarul. Cu adaugarea ca licenta a existat si inainte, insa a fost pierduta in urma cu doi ani de catre conducerea primariei de atunci.

Pe vremuri despre care din ce in ce mai putini salajeni isi pot aduce aminte, in Criseni functiona un strand care avea mare cautare. Zalaul nu avea inca strand, asa ca zalauanii se duceau buluc sa faca baie la Criseni. Calin Morar isi aminteste ca la sfarsit de saptamana la strand veneau in jur de 1.500 – 2.000 de persoane. “si gaseau loc toti. Apa geotermala este o minunatie. Ea este impinsa afara de o punga de gaz metan care se afla in subsolul Crisenilor. Era lume multa. Dar de vreo 27 de ani strandul sta in paragina. “n jur au crescut buruienile inalte de doi metri. Primarul are de gand sa curme aceasta situatie.

Un complex de agrement pe patru hectare

O idee mai veche, aceea de a construi un strand modern in Criseni, a inceput sa prinda contur acum. Discutand ieri cu Calin Morar, acesta promite ca ideea sa se va transforma in realitate. Drumul este lung. Este necesar un proiect tehnic pentru foraj, apoi forajul propriu-zis, din sursa de apa se vor face analize biologice, chimice, balneare, apa din Criseni fiind recunoscuta ca una dintre cele mai bune din judet.
Aici se va construi un Aqua Park, cu bazine acoperite cu dimensiuni considerabile si o baza sportiva moderrna, cu terenuri de tenis. “n urma unui schimb de teren cu Biserica ortodoxa din comuna, primaria va obtine terenul necesar pentru parcul acvatic. Complexul se va intinde pe o suprafata de patru hectare, spune primarul, si va deveni un obiectiv de maxima atractie pentru localnici si nu numai.

Se cauta investitori

Dar pentru toate acestea este nevoie de finantare.
“Ne-am fi dorit sa facem investitia prin fonduri europene, dar nici un ghid de finantare nu prevede bani pentru stranduri. “n cazul ca nu se deschide nici un ghid pana la toamna, eu si Consiliul Local vom apela la un parteneriat public – privat. Avem investitori in comuna care au un potential financiar care le-ar permite sa ni se alature intr-un asemenea proiect, care va fi, desigur, si in beneficiul lor. Daca dintre ei nu va dori nici unul sa ni se alature, ne vom gandi la altii, din Zalau sau din judet, a spus primarul Calin Morar.
Cum acest proiect a primit licenta de exploatare si cum resurse locale sunt, edilii spun ca vor face tot posibilul sa reuseasca sa demareze constructia acestui Aqua Park. Cautare va avea fara indoiala, din moment ce salajenii umple strandul termal de la Tasnad, din Satu Mare, sau se duc la Aqua Parcul din orasul Satu Mare. Cine va investi va face cu siguranta business bun. Hai, curaj!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *