decembrie 5, 2022

Primarul comunei Balaneste arestat la domiciliu

Primarul comunei Balan, Maghiar Isaia, a fost retinut joi, 26 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu asimilate faptelor de coruptie si conflict de interese. Cu cinci capete de acuzare, procurorii l-au prezentat vineri la Judecatoria Zalau pe Maghiar Isaia, cerand arestara preventiva pentru 30 de zile. Magistratii au hotarat insa ca Maghiar Isaia sa fie arestat preventiv la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, respingand cererea procurorilor. 

Procurorii il acuza pe Maghiar Isaia ca in anul 2013 a contractat, în numele Primăriei Bălan, servicii de deszăpezire pentru întreaga perioadă de iarnă cu SC SIMTRANS SRL Surduc, în valoare de 46.200 lei, iar în luna martie 2014 prin act adiţional a majorat contractul iniţial cu suma de 51.200 lei, cu încălcarea dispoziţiilor legale.In acelaşi an, în aceeaşi modalitate  a majorat  preţul unui contract pentru lucrări  de deszăpezire încheiat  cu I.I. POP GM DANIEL, cauzând un prejudiciu de 1.000 lei. Tot in anul 2013, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în calitate de primar al comunei Bălan nu a perceput penalităţi de întârziere aferente unui contract de execuţii lucrări reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de execuţie, prejudiciul fiind de  140.194 lei. La data de 15.05.2013 a acceptat la plată o factură de lucrări în valoare de 4.900 lei emisă de I.I. POP GM DANIEL – angajat al Primăriei Bălan în funcţie de consilier al primarului – executantul lucrării aflându-se în raporturi de muncă cu instituţia pe care o conducea Maghiar Isaia.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Sălaj, SRI- Direcţia Judeţeană Sălaj, DGA- Serviciul Judeţean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *