Primarul comunei Balan este arestat la domiciliu

Edilul este acuzat de abuz in serviciu, coruptie si conflict de interese


Primarul comunei Balan, Maghiar Isaia, a fost retinut joi, 26 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu asimilate faptelor de coruptie si conflict de interese. 

Cu cinci capete de acuzare, procurorii l-au prezentat vineri la Judecatoria Zalau pe Maghiar Isaia, cerand arestarea preventiva pentru 30 de zile. Magistratii au hotarat insa ca Maghiar Isaia sa fie arestat preventiv la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, respingand cererea procurorilor.
Procurorii il acuza pe Maghiar Isaia ca in anul 2013 a contractat, in numele Primariei Balan, servicii de deszapezire pentru intreaga perioada de iarna cu SC SIMTRANS SRL Surduc, in valoare de 46.200 lei, iar in luna martie 2014, prin act aditional, a majorat contractul initial cu suma de 51.200 lei, cu incalcarea dispozitiilor legale. In acelasi an, in aceeasi modalitate a majorat pretul unui contract pentru lucrari de deszapezire incheiat cu I.I. POP GM stop_coloana DANIEL, cauzand un prejudiciu de 1.000 lei. Tot in anul 2013, cu incalcarea dispozitiilor legale, in calitate de primar al comunei Balan nu a perceput penalitati de intarziere aferente unui contract de executii lucrari de reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de executie, prejudiciul fiind de 140.194 lei. La data de 15.05.2013 a acceptat la plata o factura de lucrari in valoare de 4.900 lei emi de I.I. POP GM DANIEL – angajat al Primariei Balan in functia de consilier al primarului – executantul lucrarii aflandu-se in raporturi de munca cu institutia pe care o conducea Maghiar Isaia.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Salaj, SRI – Directia Judeteana Salaj, DGA – Serviciul Judetean Salaj.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *