decembrie 7, 2022

Primarul comunei Balan este arestat la domiciliu

Edilul este acuzat de abuz in serviciu, coruptie si conflict de interese


Primarul comunei Balan, Maghiar Isaia, a fost retinut joi, 26 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu asimilate faptelor de coruptie si conflict de interese. 

Cu cinci capete de acuzare, procurorii l-au prezentat vineri la Judecatoria Zalau pe Maghiar Isaia, cerand arestarea preventiva pentru 30 de zile. Magistratii au hotarat insa ca Maghiar Isaia sa fie arestat preventiv la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, respingand cererea procurorilor.
Procurorii il acuza pe Maghiar Isaia ca in anul 2013 a contractat, in numele Primariei Balan, servicii de deszapezire pentru intreaga perioada de iarna cu SC SIMTRANS SRL Surduc, in valoare de 46.200 lei, iar in luna martie 2014, prin act aditional, a majorat contractul initial cu suma de 51.200 lei, cu incalcarea dispozitiilor legale. In acelasi an, in aceeasi modalitate a majorat pretul unui contract pentru lucrari de deszapezire incheiat cu I.I. POP GM stop_coloana DANIEL, cauzand un prejudiciu de 1.000 lei. Tot in anul 2013, cu incalcarea dispozitiilor legale, in calitate de primar al comunei Balan nu a perceput penalitati de intarziere aferente unui contract de executii lucrari de reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de executie, prejudiciul fiind de 140.194 lei. La data de 15.05.2013 a acceptat la plata o factura de lucrari in valoare de 4.900 lei emi de I.I. POP GM DANIEL – angajat al Primariei Balan in functia de consilier al primarului – executantul lucrarii aflandu-se in raporturi de munca cu institutia pe care o conducea Maghiar Isaia.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Salaj, SRI – Directia Judeteana Salaj, DGA – Serviciul Judetean Salaj.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *