Primarul comunei Agrij a incheiat contract cu firma administrata de una din angajatele primariei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj au dispus trimiterea în judecata a primarului comunei Agrij, Berar Pamfil si a Danielei Sanda Negrean, angajata a Primariei Agrij. 

Primarul este acuzat de comiterea infractiunii de conflict de interese în forma continuata, iar angajata Daniela Negrean este acuzata de comiterea infractiunii de complicitate la conflict de interese în forma continuata. Totodata, procurorii au încheiat un acord de recunoastere a vinovatiei cu inculpatii.
În dosarul 392/P/2014 s-a retinut ca inculpatul Berar Pamfil, în calitate de primar al comunei Agrij, în perioada mai 2011 – martie 2013, în mod repetat a semnat un contract cu o societate comerciala, a aprobat la plata factura emisa pe baza contractului si a mai aprobat la plata alte cinci facturi emise de societatea respectiva. În toate cazurile, primarul Berar a semnat ordinele de plata prin care suma totala de 34.137 de lei aferenta contractului si facturilor a fost virata în contul societatii. Problema este ca între Primaria Agrij si Negrean Danieila Sanda, administrator al acestei societati comerciale, existau raporturi de munca. Negrean a fost angajata în cadrul institutiei publice, adica a Primariei Agrij, de la data de 25 ianuarie 2010.
În acelasi dosar (392/P/2014), Negreran Daniela Sanda este acuzata ca în perioada mai 2011 – noiembrie 2012, în calitate de administrator stop_coloana al unei societati comerciale, a semnat un contract încheiat cu Primaria Agrij, a emis în baza contractului o factura fiscala si a emis alte cinci facturi catre Primaria Agrij pentru servicii prestate de societatea sa în beneficiul Primariei Agrij. În baza acestor documente justificative au fost efectuate plati din dispozitia inculpatului Berar Pamfil, primar al comunei Agrij, în suma totala de 34.137 de lei, desi între Primaria Agrij si inculpata Negrean existau raporturi de munca.
Dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Zalau.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *